Hlavní obsah

Čím ženy své partnery nejvíce odrazují

Novinky, bok

Vztahy mezi muži a ženami nebývají jednoduché. Mnohdy je provází celá řada nedorozumění a nepochopení. Každé pohlaví má totiž jiné způsoby, jak chápe věci, myslí či cítí. Muži jsou prostě z Marsu a ženy z Venuše, jak vtipně uvádí i název velmi známé knihy o vztazích. Co by ženy rozhodně neměly dělat, aby partnera neodehnaly?

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Ženy často vztahové rozdíly ještě prohlubují tím, že tak nějak automaticky očekávají, že se muži budou chovat a jednat jako ony. Nevědomky se podle toho pak samy chovají a zbytečně vytvářejí napjaté situace.

Čemu by se měly podle vztahových koučů z poradenské skupiny AskMarsVenus rozhodně vyhnout, chtějí-li si vztah udržet?

Neříkat mužům, co mají dělat

Ženy jsou doslova odbornice na různé druhy vylepšování. Kdekoli jinde to i najde své uplatnění, ve vztazích ale nikoli. Neustálé upozorňování muže, jak co dělat, jak se oblékat nebo chovat nic dobrého nepřinese.

Vztahové výzvy, které řada párů neustojí

Vztahy a sex

Pro muže je nejdůležitější odvést dobře svou práci, a to i ve vztahu. Zpochybňováním jeho kompetencí lze dosáhnout jedině toho, že okolo sebe vystaví zeď. Místo nařizování je tak lepší raději zjistit jeho pohled na danou věc.

Nenarušovat jejich „jeskyni“

Když má muž problém, většinou ho řeší ve své tajné „jeskyni“ (jednoduše ztichne a stáhne se do sebe). V tu chvíli nechce s nikým mluvit a být vyrušován. Pokud ho bude žena v danou chvíli neustále uhánět a dožadovat se vysvětlení, co se děje, pravděpodobně dost narazí.

Když je totiž muž z takového rozpoložení vyhnán, je to jako vzbudit spícího obra, uvádí na svém blogu vztahový kouč John Gray. Naopak, dostane-li prostor, aby se se svými problémy vypořádal sám a v klidu, bude vědět, že mu žena důvěřuje.

Co dělat, když jsou vaše libida nekompatibilní

Vztahy a sex

Nechovat se příliš mateřsky

Muži se občas chovají jako velká mimina, ženy tak někdy snadno sklouznou doslova k mateřskému a výchovnému přístupu. Pro muže je to někdy dokonce přínosné, ale jen do chvíle, než ho daný postoj začne doslova dusit. Jakmile získá pocit, že není kompetentní, nezvládá věci dělat sám nebo mu žena nedůvěřuje, je zle.

Nezačínat větu spojením „Mohl bys…“

Byť se to zdá jako malicherná maličkost, řada mužů podle zjištění chápe jakoukoli prosbu začínající slovním spojením „Mohl bys…“ ne jako něco, co mají udělat, ale spíše jako dotaz, jestli jsou toho schopni (Mohl bys vynést koš?). Což je ve výsledku uráží. Lepší je raději volit formulaci ve stylu „Vynesl bys…“, „Opravil bys mi…“ a podobně.

Co nedělat na začátku nového vztahu

Vztahy a sex

Nezapomínejte, co ho nejvíc potěší

Mnohé ženy si neuvědomují, co jejich muže v posteli nejvíc potěší. Jedním z největších lákadel bývá vědomí, že dokáže potěšit v posteli svou ženu.

„Co muž skutečně chce, je vidět vás vzrušenou, spokojenou, užívající si sex. Takže chvíli zapomeňte na to, jak potěšit jeho, a užívejte si své vlastní uspokojení,“ radí kouč.

Reklama

Související témata:

Související články

Jak minulé vztahy ovlivňují naše životy

Za každým neúspěšným vztahem chceme udělat jednu velkou tečku. Zapomenout na všechna trápení, a naopak zaměřit svou pozornost na hledání nové lásky. Bohužel,...

Výběr článků

Načítám