Hlavní obsah

Cesta za orgasmem, na který nikdy nezapomenete

Novinky, Eliška Fischerová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ženský orgasmus je nevyzpytatelný. Jednou přijde po několika minutách milování, jindy na sebe nechá dlouho čekat. Pokud mu nechcete během dnešní noci připsat další absenci, zaměřte se na několik účinných rad, které vedou k nadpozemsky slastnému vyvrcholení.

Foto: Profimedia.cz

Dosáhnout orgasmu je pro mnoho žen snem, který se málokdy stane realitou.

Článek

Dosáhnout orgasmu je pro mnoho žen snem, který se málokdy stane realitou. To potvrzuje také výzkum s názvem Determinants of female sexual orgasms, ze kterého vyšlo najevo, že pouze polovina žen průběžně dosahuje orgasmu. Zároveň 9 % dotázaných žen nikdy vyvrcholení nezažilo.

Ať už jsou na tom vaše osobní statistiky jakkoliv, jedno byste měla vědět. S pomocí několika technik můžete jít orgasmu naproti a zařídit, aby byl nedílnou součástí vašeho sexuálního života.

1. Nezapomínejte na předehru

Obzvláště v dlouhodobém vztahu se může stát, že partneři tak dlouho zkracují předehru, až z milostných hrátek zcela vymizí. Pokud ale toužíte po vyvrcholení, rozhodně byste předehru neměla podceňovat.

Během chvil, kdy se s partnerem objímáte a mazlíte, dochází k uvolňování hormonu lásky s názvem oxytocin. A právě zvýšená hladina oxytocinu je skvělou startovací plochou pro silný orgasmus.

O vlivu oxytocinu na orgasmus hovoří také studie zveřejněná v časopise Hormones and Behavior. Studie zjistila, že páry, které dostaly oxytocin v nosním spreji, měly intenzivnější orgasmus než páry, které užívaly placebo. Hádáme, že oxytocin v nosním spreji na svém nočním stolku nemáte, a tak nezbývá nic jiného než hormon lásky zvýšit přírodním způsobem, tedy mazlením.

Sedm tipů na slastnou předehru, která trumfne i samotné milování

Vztahy a sex

2. Zaměřte se na klitoris

V cestě za orgasmem vám pomohou vhodně zvolené sexuální pozice. S tím souhlasí také gynekoložka Jennifer Widerová, která doporučuje, abyste se s partnerem zaměřili na pozice stimulující klitoris.

Vyzkoušet můžete třeba pozici lotosu, případně tzv. doggy polohu. Pokud patříte k odvážnějším ženám, pak můžete sáhnout po sexuální pomůcce. „Vibrátory zvyšují frekvenci a intenzitu orgasmů – ať už jste sama, nebo s partnerem,“ říká doktorka Jess O'Reillyová pro Woman's Health.

3. Nepodceňujte svůj cyklus

Možná vás překvapí, že na orgasmus má vliv také menstruační cyklus. Nejvyšší šance na silné vyvrcholení přichází během ovulace, tedy zhruba dva týdny před menstruací, kdy je ženské libido na vysoké úrovni. Zároveň je dobré vědět, že během ovulace můžete dosáhnout cervikálního orgasmu.

Tento orgasmus je výjimečný tím, že přichází v momentě, kdy vyvíjíme tlak na děložní čípek, což následně aktivuje část mozku zvanou genitální smyslová kůra. Laicky řečeno při stimulaci cervixu je podnícena jiná část mozku než při klitorálním potěšení.

Cervikální orgasmus vyžaduje určitou dovednost

Vztahy a sex

4. Nebojte se lubrikačního gelu

Pokud lubrikační gel ještě nemáte ve své ložnici, pak to rychle napravte. Sexuologové se shodují, že jde o užitečný prostředek, který snižuje nepříjemné tření a dovoluje vám, abyste si milování do sytosti užila.

„Lubrikační gel zvyšují vzrušení, potěšení i navozuje pocit spokojenosti,“ dodává Jess O'Reillyová.

A jaký lubrikační gel použít? V případě análních hrátek vsaďte na lubrikant na bázi silikonu, který je silnější než lubrikanty na vodní bázi. U všech ostatních sexuálních pozic můžete sáhnout po lubrikantu na vodní bázi.

5. Fantazírujte

Podle sexuálního terapeuta Iana Kernera může malá psychická stimulace zlepšit fyzickou stimulaci.

„Fantazie je mocný způsob, jak odvrátit lidskou mysl od všech stresorů či úzkostí, které momentálně prožíváte,“ vysvětluje Kerner a dodává, že je naprosto v pořádku, když budete fantazírovat o jiné osobě, než je váš partner. Pouze je důležité, abyste si tuto informaci nechala sama pro sebe.

Jak docílit společného vyvrcholení

Vztahy a sex

6. Zapojte své smysly

„Zhasnutí světel, přivření očí, používání pásky přes oči nebo nasazení sluchátek, díky kterým nic neuslyšíte. To všechno jsou jednoduché způsoby, které vám pomohou, abyste během sexu vnímala přítomný okamžik,“ říká O'Reillyová.

Není žádným tajemstvím, že potlačení jednoho smyslu vede k zapojení smyslu jiného. Pokud si například zavážete oči, je pravděpodobné, že se snadněji naladíte na pocity, které zažíváte během milování.

Vzdychání a sténání jako recept na dokonalý sex

Vztahy a sex

7. Netlačte na pilu

Nejdůležitější rada na závěr! Pokud budete o orgasmus silou vůle usilovat, pak je skoro jisté, že ho nedosáhnete. Mnohem lepší bude, když se po celou dobu milování budete soustředit výhradně na partnera a na své pocity.

Reklama

Související témata:

Související články

Jak zintenzivnit prožitky z orálního milování

Orální sex považuje mnoho žen za příjemnou součást předehry. Ne každá však díky němu zažívá orgasmus. Přitom stačí, když vyzkoušíte pět jednoduchých triků,...

Proč se ženy nedokážou při sexu uvolnit

Uvolnit se a oddat se sexuálnímu potěšení dělá ženám problém, se kterým jde ruku v ruce potíž s vyvrcholením či sexuálním libidem. Vědci zkoumali 200 žen,...

Nízké libido může být i výmluva

Nemáte již delší dobu chuť na sex a přičítáte to sníženému libidu? Experti se shodují, že většina žen si často zaměňuje nízké libido s ostatními faktory, které...

Výběr článků

Načítám