Hlavní obsah

Proč se ženy nedokážou při sexu uvolnit

Novinky, ald

Uvolnit se a oddat se sexuálnímu potěšení dělá ženám problém, se kterým jde ruku v ruce potíž s vyvrcholením či sexuálním libidem. Vědci zkoumali 200 žen, u kterých se snažili najít hlavní důvod jejich neduhů.

Foto: Profimedia.cz

Sexuální výchova sehrává při vnímání a užívání si sexu u žen mnohem větší roli, než jí je přisuzována.

Článek

Zatímco pánové se dokážou ve vteřině uvolnit, ženy mají opačný problém. Dlouhá předehra se tak stává nedílnou součástí sexu, a nutno podotknout, že v mnoha případech ani ta nemusí vést u žen k uvolněnému milování.

Tohoto ryze ženského problému si všimli i vědci, kteří předpokládali, že kořeny těchto problémů najdeme v dospívání.

Samotné studie se zúčastnilo 200 žen, hlavním úkolem bylo zodpovědět, jakým způsobem s nimi ohledně sexu komunikovali rodiče, učitelé či jiné autority. Drtivá většina žen odpověděla, že s touto komunikací má negativní zkušenost.

Mladí lidé si často sex neužívají a provozují ho jen z nutnosti

Vztahy a sex

Informace s dlouhodobým účinkem

Některé ženy poukazovaly na špatnou sexuální výchovu ve škole, jiné zase na nepříjemné dotazování od rodičů. „Vyhni se sexu, pokud otěhotníš, tak si mě nepřej,“ popsala jedna ze zúčastněných žen konverzaci s rodiči během jejího dospívání.

Další zase poukázala na svou zkušenost, kdy se nakazila chlamydiemi a rodina ji za to odsoudila. Ze studie zveřejněné v American Journal of Sexuality Education tedy vyplývá, že právě způsob komunikace o takto citlivém tématu je pro ženy velmi určující.

Pokud se během dospívání dostávají do kontaktu s názory, že sex je něco špatného, pak pro ně není v dospělosti jednoduché, aby se od zakořeněných myšlenek oprostily.

O temných matkách a jejich dcerách

Vztahy a sex

Co dalšího může ženám pomoci k uvolnění při milování

Otevřeně mluvit o sexu - mnoho účastnic uvedlo, že hlavní klíč k pozitivnímu přístupu k sexu je otevřená diskuze s kamarádkami, rodinou či přítelem.

„Myslím si, že už se nestydím mluvit o menstruaci a sexuálním zdraví především díku tomu, že už jsem dospělá a obklopuji se inteligentními a otevřenými lidmi,“ uvedl server Health názor jedné z účastnic studie.

Vzdělávat se - ve školních osnovách sice nalezneme sexuální výchovu, ale otázkou zůstává, jakou formou je vyučována. Některé respondentky uvedly, že se jejich vnímání sexu zlepšilo v momentě, kdy si samy začaly zjišťovat informace nejen ohledně milování, ale také plodnosti, menstruace nebo reprodukčního zdraví.

Zároveň mohou být dobrou cestou workshopy či přednášky, které se snaží tabuizované téma sexu zpopularizovat.

Sedm tipů na slastnou předehru, která trumfne i samotné milování

Vztahy a sex

Přijmout své tělo - nedílnou součástí je také přijetí svého těla, tedy sebeláska.

„Můj pohled na menstruaci a reprodukční zdraví se postupem času změnil. Nyní vidím úžasné biologické funkce, které jsou důkazem toho, jak působivé je lidské tělo, a to především díky přátelům, se kterými jsem na toto téma vedla rozhovory,” vysvětluje jedna z dotazovaných žen.

Reklama

Související články

Co se děje s ženským tělem při orgasmu

Co je to orgasmus? V první řadě je důležité říci, že neexistuje jednotná definice. Zatímco lékaři zkoumají fyziologické změny, které s orgasmem přicházejí,...

Pozice z jógy pro lepší sex

Cvičení jógy vás dostane do psychické pohody, skvělé fyzické kondice a také vám může pomoci k mnohem lepším prožitkům při sexu a silnějším orgasmům.

Není orgasmus jako orgasmus

Klitorální, vaginální a smíšený – to je základní členění orgasmů, se kterým se pravděpodobně setkala každá žena. Věděly jste ale, že existuje ještě dalších...

Výběr článků

Načítám