Hlavní obsah

Být milenkou má i své stinné stránky

Novinky, das

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Líbí se vám ženatý muž a uvažujete o vztahu s ním? Pak vězte, že nic nebude tak růžové, jak se na první pohled bude zdát. Šance, že se kvůli vám muž rozvede, je totiž minimální a i když se tak stane, pak to ještě stále neznamená žádné vítězství. Být milenkou má jednoduše i stinné stránky, zvlášť pokud od této role budete požadovat víc.

Foto: Profimedia.cz

Nepříliš dobrý dopad mohou mít i pomyslné milenecké vztahy na pracovišti.

Článek

I když opomeneme morální či etickou stránku, včetně faktu, že daná věc pravděpodobně způsobí bolest mnohým zúčastněným, připravte se, že se mnohá z negativ budou týkat i přímo vás. A ačkoliv si budete tisíckrát říkat, že vám se nic takového nepřihodí, protože vaše situace je přece úplně jiná, časem zjistíte, že není. Dost často je tomu přesně naopak.

Podívejte se s námi na pět věcí, s kterými se v roli milenky můžete setkat.

1. Když je muž v již nefunkčním manželství

Vypadá to velmi lákavě, začít si s mužem, který žije v nefunkčním manželství a v podstatě je jen krok od rozvodu a být tou krásnou, sexy, úžasnou ženou, která mu jediná rozumí.

„Měla byste si být ale vědoma, že pro muže, který je již rozhodnut odejít ze vztahu, jste jen berličkou, která mu usnadňuje učinit daný krok. Tento muž se sice může časem znovu oženit, ale jen skutečně ve výjimečných případech se tak děje se ženou, která mu usnadnila cestu z předchozího vztahu,” upozorňuje na svém blogu koučka Robyn Wahlgastová.

2. Když muž zprvu manželku tají

Ne všichni muži jsou vždy upřímní a tak se mnohé ženy ocitají v roli milenky, aniž by věděly o existenci nějaké manželky. Bohužel přístup muže se nezmění ani v okamžiku, kdy se existence manželky provalí. Dál se svou milenkou nebude mít žádné velké plány, jen bude očekávat, že mu bude kdykoliv k dispozici, když on bude moci.

Nakonec to dopadne tak, že žena-milenka začne ztrácet půdu pod nohama, včetně sebejistoty a stále častěji se bude cítit jako ve vyhnanství.

3. Když si muž vyhlédne milenku v zaměstnání

Nepříliš dobrý dopad na vás bude mít i jen pomyslný milenecký vztah na pracovišti, který vám dá nějaké naděje, že nezůstane jen u tohoto vztahu. Možná vám zprvu ke štěstí a spokojenosti budou stačit všechny pracovní večeře, večírky či služební cesty, ale po čase to i pro vás bude málo. Protože všechny jeho odchody domů k rodině ponesete stále hůře a hůře.

Čím víc se ale začnete ozývat, tím se váš cíl bude vzdalovat. Nepříjemně vám tak bude nejen z nešťastné lásky, ale i nepříjemného ovzduší v zaměstnání.

4. Když za všechny jeho problémy může manželka

Ať už vám muž o své manželce řekne cokoliv zlého, pak vězte, že skutečnou pravdu se od něj o jeho manželce nikdy nedozvíte. Navíc bude-li o své manželce mluvit jen negativně, pak problém nemusí být vůbec na její straně. Jednak jí může dávat k takovému chování impulsy, také může za negací manželky schovávat své vlastní problémy.

Mějte vždy na mysli, že pokud je chyba na jeho straně, pak je velká pravděpodobnost, že se jeho chování nikdy nezmění a vy se jednou můžete ocitnout ve stejné situaci jako ex-manželka.

5. Když mu vyhovuje dvojí život

Některým mužům doslova vyhovuje dvojí život. Za naprosto ideální stav považují, když mají doma manželky, které se starají o rodinu a domácnost, zatímco venku na ně čekají skvělé milenky, které v nich vzbuzují mužnost a posilují jejich ego.

Když už se jednou tito muži rozvedou, pak je to často jen z důvodu, že na tom trvají jejich původní manželky. Milenky pak sice mohou skutečně naskočit do rolí manželek, ale s velkou pravděpodobností, že časem jejich předchozí roli milenek nahradí zcela jiné ženy.

„Ženy by si měly uvědomit, že muže nezmění a že riziko, že dopadnou úplně stejně jako jeich ex-manželky, je prostě vysoké,” dodává odbornice.

Reklama

Související články

Povolání, která zvyšují riziko nevěry

Nevěra zasahuje do stále většího procenta partnerských vztahů. Důvodů, proč se tak děje, existuje celá řada. Stejně tak existují i různé formy nevěry. Jeden...

Výběr článků

Načítám