Hlavní obsah

Brazilka porodila sedm a půl kilové miminko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

RIO DE JANEIRO

Osmatřicetiletá Brazilka Francisca Ramosová porodila v úterý miminko, jehož váha činí 7,5 kilogramu. Ačkoliv lékaři usilovali o přirozený porod, dítě muselo nakonec přijít na svět císařským řezem, oznámila místní televizní stanice O Globo.

Foto: Filharmonie Brno
Článek

Miminko se narodilo na klinice ve východobrazilském městě Salvador. Tělesná stavba novorozence je mnohem větší, než je běžné. Důvodem je cukrovka, kterou jeho matka v těhotenství onemocněla. Ramosová však podcenila svůj zdravotní stav a nemoc nijak neléčila.

Chorobu má nyní také její dítě, které proto potřebuje zvláštní péči. Klinický obraz odborníkům ukázal, že novorozenec je hypoglykemický, tedy že má sníženou hladinu cukru v krvi. Proto jej přemístili na novorozeneckou jednotku intenzivní péče, kde ho napojili na kyslík a kapačku, aby se množství cukru v jeho krvi vyrovnalo.

Lékaři až do poslední chvíle usilovali o to, aby se dítě narodilo přirozenou cestou. Plod však v děloze zaujal polohu jakoby vsedě, porod proto nebyl možný. Odborníci se proto rozhodli pro císařský řez.

Reklama

Související témata:

Související články

Mexičanka porodila šestikilové miminko

Pětatřicetiletá matka z Mexika přivedla minulý týden na svět potomka, který těsně po porodu vážil více než šest kilogramů. Podle lékařů připomíná velikostí...

Brazilka se stala matkou i babičkou zároveň

Obyvatelka z Brazílie se v jednom dni stala matkou i babičkou zároveň. Čtyřicetiletá Joselia Goncalvesová de Jesus ze Santa Marie přivedla na svět svého...

Výběr článků

Načítám