Hlavní obsah

Deník zasloužilého otce - čert a bubák

Novinky, Robert Fajman

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jestli nenecháš toho řvaní a vztekání, přijde si pro tebe bubák a sakumprdum si tě odnese do horoucího pekla, sakra!

Článek

Jak smělá a pevná byla naše odhodlání neuchylovat se k podobně nesmyslným, hororovým výhrůžkám. Když bylo Bětce pár týdnů či měsíců a většina činností, které vykazovala, bylo roztomilé vrtění se v zavinovačce, nebyl důvod ztrácet v ně víru. Jednak strašení nedoporučují moudré manuály typu "Vychovejte extrémně vyrovnaného génia od A do Z" a druhak sám jsem se zbavil čertovského traumatu až ve značně pozdním věku a Mikuláše dodnes nemusím.

Skoro jsem si nadělal do kalhot, když po mě přehnaně zapálený ochotník v masce čerta chtěl básničku. Několik dlouhých let mi poté trvalo nadobro pochopit, že to nebyl pekelník, ale místní strejc, který dosti přecenil moji statečnost a odolnost proti bublajícím kotlům, kopytům, řetězům, poezii a vůbec. Tím spíše, že maminka to dorazila velmi konkrétní informací, týkající se lokalizace hlavního pozemského velína těch nejzuřivějších čertů - totiž v polozřícené historické střílně místního zámku. Musel-li jsem, nedej bože, projít po setmění kolem, zrychlil jsem až do běhu a i za světla jsem se pohyboval v její blízkosti podezřele hbitě.

Toho bohdá nebude, aby naše dcera měla oblblou hlavu bubákem a čertem, páč je to moudrá dívenka a vše pochopí pěkně po reálnu, bez berliček o pohádkových záporňácích!

Ho-ho, ona moudrá, dvou a půlletá  holčička jako na potvoru momentálně prochází svou první minipubertou a mlátí to s ní přes veškeré naše výchovné pokusy o stošest! Veškeré poklidné a rozumné variace na téma "poslouchej a chovej se slušně" se míjí účinkem. Tedy ne veškeré, ale časté, paličák je to!

Ano, prohráli jsme nakonec v bitvě s ďáblem a spolčili se s ním! Jestli se okamžitě nepřestaneš vztekat, odnese si tě čert do pekla nebo přinejmenším támhleten pán, co k nám kráčí v dálce, si tě vezme domů a to bude tedy tfujtajbl zážitek! Uff.

Asi by to šlo i jinak. Nejsme v tom sami, ostatní měli podobná předsevzetí a i ostatní straší nakonec nějakým tím bubákem. Nechoď do toho sklepa, je tam! Pravda, pracně člověk - rodič, plný dodatečných výčitek o svých úskocích, komplikuje situaci, když o pár hodin dumavému potomkovi vysvětluje, že ne, že tady v tom okně bubák nebydlí, páč bubáci jsou jen jako a v pohádkách! Taková menší schizofrenie! Čert to vem!

Reklama

Související témata:

Související články

Deník zasloužilého otce - Prádelní díra

Někde v oblasti prahu mezi obývákem a předsíní jsme objevili jen tak halabala port do paralelního vesmíru! Šířka, výška, délka, čas? Pche! Věřte, že tenhle...

Deník zasloužilého otce - Sexy maminky

Přiznávám - nejsem z těch mužů, kteří obhlížejí ženy jako mlsní kocouři, nicméně i já si na pískovišti nemůžu nevšimnout, že některé maminky jsou takové a jiné...

Deník zasloužilého otce - Stěhování

Jsou horší věci než pozorovat pozadí maminek na písku - stěhování se se dvěma dětmi a dvěma zvířaty mezi ně tutově patří!

Výběr článků

Načítám