Hlavní obsah

Polibek jako nevěra aneb Jak to vidí muži a ženy

Novinky, bok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když přijde řeč na nevěru, řada lidí se shodne na tom, že je často hlavním důvodem rozpadu vztahu. Co všechno se ale dá považovat za nevěru, v tom už se často rozcházejí.

Foto: Profimedia.cz

Považujete polibek s někým jiným než s partnerem za nevěru?

Článek

Vědomé podvádění partnera může mít mnoho důvodů. Je ale možné za nevěru označit i romantické esemesky s někým jiným, flirtování v baru nebo třeba i jediný polibek?

Jak uvádí jeden z nejnovějších výzkumů, který zadala stanice BBC Radio 5 live, zhruba polovina mužů by neoznačila za nevěru líbání, ženy byly v tomto ohledu mnohem přísnější - líbání s jinou ženou u partnera považuje za nevěru celých 73 % z nich.

Stejný počet mužů, tedy zhruba polovina všech dotázaných (z 2066 zúčastněných), uvedl, že podle nich není nevěrou ani tzv. kyber sex. Ženy byly opět přísnější, u nich hodnocení dosáhlo 75 % pro nevěru v dané situaci.

Podle některých za to může rozdílný způsob, jak muži a ženy pohlížejí na vzájemnou intimitu. Tak by to ale nemělo být, dodává vztahový kouč James Preece pro Independent.

Pokud políbíte jinou osobu a nemáte pocit, že svého partnera či partnerku podvádíte, neznamená to automaticky, že to není špatné. Spíše to jen dokládá fakt, že nemáte dostatek respektu vůči svému partnerovi a vztahu jako takovému.

„Pokud nenesete zodpovědnost za své činy nebo je vám jedno, jak bude váš partner reagovat, pak určitě nejste ve vztahu s tím správným člověkem,” dodává.

Očekávaným zjištěním byl pak fakt, že sex s jinou osobou považuje za nevěru 91 procent dotázaných. Jiné nefér chování vůči partnerovi, jako například brouzdání po seznamkách, považuje za nevěru naopak jen 40 procent lidí.

Vzdělání v oblasti sexu 

Součástí výzkumu bylo i zjištění ohledně sexuálního vzdělání dotazovaných. Z dat vyplynulo, že průměrně mají lidé první sex v 17 letech.

Zajímavostí pak je, že 47 procent z nich uvedlo, že je sexuální výchova ve škole na jejich vlastní sexuální život připravila špatně.

Anketa

Považujete líbání za nevěru?
Ano
73,7 %
Ne
26,3 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 708 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám