Hlavní obsah

Proč stále více žen i mužů tajně touží po odhalení při nevěře

Novinky, bok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když se v manželském svazku nedaří, a jeden z partnerů nemá zájem na jeho udržení, je čas se rozejít. Málokdo v podobné situaci ale rovnou myslí na rozvod. Stále více žen i mužů místo toho raději zvolí jinou cestu - nevěru. A co víc, mnozí při ní chtějí být i přistiženi. Zajímá vás proč?

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Podle odborníků existují tři hlavní důvody, proč chtějí být lidé záměrně přistiženi při nevěře, a to i za situace, kdy vědí, že jejich stávající vztah či manželství jsou v troskách a nejde je zachránit.

Strach zažádat o rozvod 

Jedním z důvodů může být neochota připustit si, že manželství je nadobro v troskách. Rozhodování o rozvodu je pak o to těžší, pokud jeden z partnerů neví, jak bude reagovat ten druhý. Nevěra se tak zdá být snadnější variantou.

Odpovědnost toho druhého 

Uchýlení se k nevěře může být rovněž důvodem, jak „přenechat” odpovědnost za ukončení vztahu na partnerovi. Málokdo totiž dokáže nevěru odpustit a překonat, uvádí server Yourtango.

Nevěra jako akceptovatelný důvod rozvodu  

I když je to smutné, realita je taková, že mnoho lidí stále věří, že nespokojenost v manželství není dostatečně závažným důvodem k rozvodu. Nevěra naopak ano.

Ať už jsou důvody pro nevěru v takové situaci jakékoli, ani jeden z nich není z hlediska chování vůči partnerovi fér, vysvětluje Karen Finnová, odbornice na vztahy i rozvody.

Jedinou správnou možností je otevřený a upřímný rozhovor obou partnerů o celé situaci a jejím řešení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám