Hlavní obsah

Proč není dobré tolerovat nevěru svého partnera

Novinky, das

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Důvěra je jedním z pilířů spokojeného vztahu. Pokud je jakýmkoli způsobem narušena, je to velký problém. Dozvíte-li se o partnerově nevěře, je zapotřebí okamžitě jednat. Rozhodně nečekejte tiše v koutku v domnění, že je to jen vrtoch a že se své milenky časem sám vzdá. Nevzdá. Mnoha mužům vyhovuje dvojí život. V podstatě jsou spokojeni jak doma, kde mají zázemí, tak s milenkou, kde dochází k uspokojení jejich ega a sexuálních potřeb.

Foto: Profimedia.cz

Nevěra zničí většinu vztahů, obnovit důvěru není jednoduché.

Článek

Nevěra bohužel zničí většinu vztahů, obnovit důvěru není jednoduché, a aby se tak stalo, musí se muži opravdu hodně snažit a o stávající vztah ze všech sil bojovat. Omluva prostě nestačí.

Bohužel mnozí muži nedokážou potlačit svou ješitnost a místo toho, aby se snažili o záchranu manželství, svou partnerku zahrnou výčitkami a svou vinu přehodí na ni v domnění, že tak žena přehodnotí svůj postoj a bude tou, kdo bude žádat o smíření.

I když žena na chvíli podlehne těmto manipulacím, jejich vztah už nikdy nebude fungovat jako předtím a žena bude jen uměle prodlužovat své trápení. Mnohdy se totiž stává, že i když svého partnera vezme na milost a nevěru mu odpustí, křivda v ní zůstane.

Zároveň nikdy nebude mít jistotu, že se muž své milenky skutečně vzdá, případně zda se situace za čas nebude opakovat.

Hrozba nefunkčního vztahu

Pokud žena dá muži další šanci, nebude mít nikdy jistotu, že se jejich vztah ještě někdy skutečně obnoví. Ve většině případů k tomu bohužel nedojde. Ženy si tak budou jen zbytečně něco namlouvat a budou naprosto zbytečně nefunkční vztah protahovat.

Největší problém většiny párů je neschopnost přiznat si pravdu, že se partneři zmýlili a pro vztah si nevybrali toho správného člověka.

„Žijí-li lidé ve špatném vztahu pět let, je to velká chyba. Ovšem vydrží-li v takovém vztahu celý život, lze hovořit o katastrofě,“ upozorňuje pro deník Daily Mail Liz Wildeová, odbornice na partnerský koučink.

Podle odbornice je mnohem lepší se zastavit, zrekapitulovat současný život a najít odhodlání pro změnu a nové začátky.

Pokud přesto budete chtít dát muži další šanci, pak se držte následujících pravidel:

  • Nikdy nevyžadujte podrobnosti o mileneckém vztahu ani žádné důvěrnosti o druhém. I pouhá banalita vás totiž může ještě víc zranit. Pokud se vám bude chtít svěřit i samotný nevěrník, nedovolte mu to. Chtějte vědět jen to, jak chce svůj milenecký vztah vyřešit.
  • Nežádejte po nevěrném partnerovi omluvy a nejrůznější důkazy toho, jak moc je mu to líto. Pokud člověk touží po odpuštění, pak se sám musí cítit trapně a poníženě, není důvod mu to dávat ještě víc najevo.
  • Nesvěřujte se s nevěrou rodičům, kamarádům či kolegům. Čím méně lidí je do vaší krize zataženo, tím lépe. To samé platí i o dětech. Snažte se celou záležitost vyřešit bez nich.
  • Obecně pak platí, že je lepší navázat na to hezké ve vztahu než stavět nový vztah na základech spjatých se zradou. Proto je lepší, když podvedený partner začne sám u sebe. Pokusí se změnit věci, které mohly vést k tomu, že se jeho protějšek uchýlil k nevěře.

Reklama

Související témata:

Související články

Povolání, která zvyšují riziko nevěry

Nevěra zasahuje do stále většího procenta partnerských vztahů. Důvodů, proč se tak děje, existuje celá řada. Stejně tak existují i různé formy nevěry. Jeden...

Výběr článků

Načítám