Hlavní obsah

Jak se vyrovnat s prvním rozchodem

Novinky, lin

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První láska bývá nejkrásnější a také nejintenzivnější. O to horší je pak ale rozchod, kdy má člověk pocit, jako by se mu zhroutil celý svět. Tak tomu ale není. Ne nadarmo se říká - co bolí, to přebolí. Poradíme vám, jak zařídit, aby vás rozchod bolel co nejméně.

Foto: Profimedia.cz

Rozchodem si projde téměř každý z nás.

Článek

Myslíte si, že vám budeme zakazovat čokoládu, pláč a sledování romantických komedií? Toho se rozhodně nebojte. Tohle všechno k rozchodu zkrátka patří. Pokud se ale chcete přes rozchod snadněji přenést a možná se z něj i poučit, přečtěte si následující rady.

Neviňte druhého a přijměte zodpovědnost

Je snadné vinit svého partnera ze všeho špatného. To ale podle serveru Revelist není správný přístup. Musíte převzít odpovědnost za to, že jste také určitě udělala pár chyb, nebo jste dovolila, aby s vámi partner zacházel tak, jak neměl.

Poučte se

Vzpomínáte si na hádku, kdy jste se rozzuřila naprosto zbytečně? Zapamatujte si to a poučte se z toho! A naopak, pokud víte, že jste některé věci v sobě dlouho a zbytečně dusila, příště je řekněte na rovinu. Určitě se vám uleví.

Přerušte kontakt

Co oči nevidí, to srdce nebolí. Je jasné, že přerušit kontakt může být zpočátku těžké, ale věřte, že je to správný krok. Přestaňte dotyčného sledovat na sociálních sítích, nepište mu, nechoďte s ním ven, prostě nic. Samozřejmě, že po čase, až se s rozchodem vyrovnáte, můžete kontakt obnovit. Předem se ale ujistěte, že váš život už míří jiným směrem a vy jste připravená na nový vztah.

Obklopte se dobrou energií

Myslíte si, že alkohol, klub a ostatní nezadaní kamarádi vám udělají dobře? Omyl! Stýkejte se s vašimi kamarády jako doposud. Možná vám budou historky ostatních šťastně zadaných párů připadat otravné, ale je důležité, abyste si nevypěstovala negativní vztah k partnerství a nestala se zapšklou. Ostatně konec jedné kapitoly je začátek té další, no ne?

Udělejte si radost

Rozchod zanechá v člověku hlubokou díru, kterou je potřeba zaplnit. Bránil vám vztah v uskutečnění některých snů? Teď je nejlepší doba je uskutečnit. Může to být domácí mazlíček, studium v zahraničí nebo nový koníček, ve kterém jste se vždy chtěla zdokonalit. Cokoli, co vám udělá radost a život zpříjemní, je více než vítané.

Reklama

Výběr článků

Načítám