Hlavní obsah

Nejčastější příčiny, proč jsou muži v manželství nespokojení

Novinky, bok

Při vstupu do manželství mnozí lidé vidí svou budoucnost jen v růžových barvách. Společné soužití a následné narození dětí ale mnohé změní. Místo samých šťastných vyhlídek se objevují stížnosti, nespokojenost a frustrace. I když si na mnohé věci stěžují převážně ženy, i řada manželů chodí k odborníkům pro pomoc, jak se s některými situacemi vypořádat.

Foto: Profimedia.cz

Muži si v manželství nestěžují tak často jako ženy. To ale neznamená, že jsou se vším spokojeni.

Článek

Ve chvíli, kdy se něco nelíbí ženám, nebo to není podle jejich představ, nemají problém o tom začít mluvit. U mužů je to trochu jiné. Mnohdy mlčí, drží to v sobě. To ale neznamená, že je podle nich vše v pořádku.

Nejčastější stížnosti, které trápí zadané muže, přinesl server Woman´s Day.

Stížnosti všedního dne

Ať už oba manželé pracují, nebo je jeden z nich v domácnosti, starosti si nesou oba stejné. A i když je to pochopitelné, není vhodné na partnera 'vybalit' své potíže ihned, jak vkročí doma mezi dveře. „I muž potřebuje chvilku na to, aby si po příchodu z práce domů odpočinul,“ potvrzuje Kara Thompsonová, rodinná a manželská terapeutka.

Zábava upadá

Po vstupu do manželství společná zábava, která bývala dříve téměř samozřejmostí, tak nějak upadá. Pokud máte pocit, že potřebujete trávit více času spolu, nezůstávejte jen u plánu. Romantická večeře, koncert nové kapely nebo návštěva kina jsou dobrými nápady, jak vzájemné pouto v manželství ještě upevnit. Takový nápad rozhodně potěší i muže.

Všechno se točí kolem dětí

Když se narodí děti, točí se vše kolem nich. I když to manželé chápou, málokterý se jednoduše smíří s tím, že je odsunutý na druhou kolej. Když jsou děti v posteli, ve škole nebo na prázdninách, je dobré se zaměřit na konverzaci o jiných tématech. Zkuste cokoli, kde nebudou cílem děti, jejich vývoj, známky nebo průšvihy.

I muži postrádají romantiku

Každý vztah se postupem času mění a nezřídka se stává, že romantika se z něj ve víru každodenních činností ztrácí. I muži ji ale i po letech, sem tam potřebují. A stačí k tomu málo. Víkend ve dvou bez dětí, společná návštěva kina či večeře v oblíbené restauraci.

Nejasná komunikace

Nejedna žena si v manželství stěžuje, že jí partner dostatečně nepomáhá s dětmi nebo domácími pracemi. Často pak takové situace končí hádkou. Aby k tomu nedocházelo, není nic jednoduššího než o tom manželovi říct. „V klidu si promluvte a dejte mu najevo, kde by byla jeho pomoc žádána,“ radí Thompsonová.

Stereotyp v sexu

V manželství by měl mít názor obou partnerů stejnou váhu, to samé platí i v sexu. Čím více bude sex stejný a jednotvárný, tím méně častý postupem času bude. Ani jedno z toho muže nepotěší. Občasná změna tak nebude na škodu. O to víc, když přijde ze strany manželky. S problémy hlubšího rázu, co se sexu týče, může pomoci odborník.

Čas na rodinu má mít i pracovně vytížená žena

Ženy chtějí také dělat kariéru, na tom není nic špatného. I ony by ale měly umět vyvážit čas, který věnují své práci s tím, který tráví s dětmi a manželem. Ne vždy jdou pracovní povinnosti jednoduše odložit, i tak by ale měla existovat určitá pravidla.

Pokud už je třeba zůstávat v práci déle, tak jen například dva dny v týdnu. E-maily, které přijdou v devět večer, určitě vydrží na vyřízení i do rána, zbude tak víc času na partnera.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám