Hlavní obsah

Čím zaujmout muže na internetové seznamce

Novinky, ema

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Seznamování po internetu je daleko snadnější a pohodlnější, než chození na rande, jak se říká naslepo, anebo snaha někoho oslovit v restauraci či baru. Spousta lidí si myslí, že ti, kteří zkoušejí služby on-line seznamek, nemají žádná očekávání, mohou ale narazit. Jsou to především muži, kteří jednání svých budoucích protějšků velmi citlivě pozorují.

Foto: Profimedia.cz

Pokud chcete u muže při seznámení po internetu uspět, buďte upřímná. A nebojte se jej oslovit jako první.

Článek

On-line seznamování skýtá mnoho výhod. Už po pár zprávách lze totiž odhalit, zda si s daným člověkem rozumíte, či nikoli. Dá se tak vyhnout trapným chvílím v restauracích, kdy dojdou slova, a oba účastníci schůzky akorát přemýšlejí, jak se co nejrychleji vytratit. Když si dva lidé na internetu prostě nerozumějí, zcela bez problémů se ztratí v nekonečném kyberprostoru.

Ale zpět k očekávání těch, kteří si zvolili seznámení přes internet. Cosmopolitan udělal průzkum mezi skutečnými lidmi, aby zjistil, zda v randění po síti panují stejná pravidla jako při setkání tváří v tvář. Jeho výsledky přinesl Dailymail.

Muži ocení první krok

Muži uváděli, jaký typ komunikace při seznamování on-line je pro ně zajímavý a naopak jakému způsobu seznamování se raději vyhýbají, anebo ještě hůře, ani na něj nereagují.

V první řadě je pro ně překvapivě velmi potěšující, když ten, kdo udělá první krok, je žena.

„O takovou dámu se hned začnu zajímat, protože je to ona, kdo jako první takzvaně vhodí míč do hry,“ uvedl v průzkumu jeden z dotázaných mužů.

Dalším ze zajímavých zjištění bylo, že muži oceňují, pokud žena projeví snahu jejich rozhovor okořenit, anebo převezme v komunikaci alespoň nějakou iniciativu. Jeden z dotázaných řekl, že mu nevadí konverzovat o politice, další přidal všeobecné doporučení, že je lepší debatu rozvést hned ze začátku, než začít pouhým „ahoj“.

Upřímnost nadevše

Mnozí muži upozornili také na to, co je nejvíce rozčiluje. A bohužel jde o věc, kterou některé ženy dost často a rády dělají. Jedná se o případ, kdy se dáma z ničeho nic zahalí pod roušku tajemství, a buďto přestane zcela reagovat, anebo se na nějakou dobu odmlčí. Většinou bez sebemenšího varování nebo vysvětlení.

Někdy jde o taktiku, jak muže navnadit. Jenomže podle průzkumu právě tohle muže spíše odradí. Vnímají to totiž jako akt odmítnutí.

„Je daleko lepší být upřímný a přiznat, že to zkrátka není to pravé ořechové,“ uvedl další z mužů.

Pokud chcete muže zaujmout a dáváte si s odpovědí na čas, pak ale nečekejte příliš dlouho. Pokud totiž muži neobdrží odpověď do šesti hodin, čtvrtina z nich přiznává, že ztratí o danou osobu zájem. Pro srovnání s tímto jednáním, tedy pozdější odpovědí, se ztotožnilo pouhých pět procent žen.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám