Hlavní obsah

Ženy se stydí za své tělo, při milování zhasínají

Novinky, ema

Nedostatek sebevědomí, dietní chyby, nadváha. I to jsou zřejmě důvody, proč se ženy stydí za své tělo. A stud je neopouští ani v intimních chvílích. Z nové studie vyšlo najevo, že právě proto se raději milují potmě.

Foto: Profimedia.cz

Mnoho žen se stydí za své tělo.

Článek

Nová studie ukázala, že více jak čtvrtina žen se tak stydí za své nahé tělo, že při pohlavním styku raději zhasínají všechna světla. Studie byla provedena v Británii mezi dvěma tisícovkami lidí, píše DailyMail.

Celých 75 % žen uvedlo, že své tělo rády nemají a neuvěřitelných 66 % uvedlo, že jsou doslova zahanbeny svým vzhledem. Ve studii 27 % žen také přiznalo, že se milují potmě. A to právě z důvodu, že se na sebe „nechtějí koukat“.

Zrcadlo, největší nepřítel

Dále se ukázalo, že až 60 procentům žen dělá problém svlékat se před zrcadlem. Pohledu na své tělo se dokonce zcela úmyslně vyhýbají. Celých 38 % všech dotázaných, a to jak mužů, tak žen, vyjádřilo přesvědčení, že nazí svému partnerovi pravděpodobně nepřijdou vůbec atraktivní.

Průzkum byl proveden velmi slavnou společností Weight Watchers (Strážci váhy), která pomáhá lidem při shazování kil. Díky propracovanému systému má organizace i mnoho slavných příznivců z řad celebrit. A díky velkému úspěchu se rozhodla vydávat i svůj vlastní časopis.

Hned v prvním čísle vystoupí někteří klienti. Šest odvážných žen a tři muži se rozhodli ukázat, jak doopravdy vypadají lidská těla. Ženy dohromady zhubly více než 140 kilo, muži více jak 150 kilo.

Chybí ukázka reality

„Výsledky výzkumu jsou znepokojivé,“ řekla editorka časopisu Helen Renshawová. „Je hrozné, že tak vysoké procento lidí je nešťastné, nebo se stydí za svoje tělo.“ Dále uvedla, že nové číslo časopisu, kde se několik čtenářů rozhodlo nechat vyfotit zcela bez oblečení, ukáže lidem, že se nemají za co stydět.

„Doufáme, že to ostatní inspiruje a zvedne jim to sebevědomí. Idea čísla Naked Issue vznikla proto, že v září vycházejí nejvlivnější a nejinspirativnější časopisy, kde se ukazují trendy na další sezónu. A to lidi hodně ovlivňuje. Doufáme, že oslava zdravých, silných a opravdových těl inspiruje ostatní a pomůže jim zvednout sebevědomí o sobě samých.“

„Milujeme módu stejně jako druzí, ale co je mnohem zajímavější než oblečení? To, co se děje v našich hlavách, a to, jak se cítíme ve svém vlastním těle,“ uzavírá editorka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám