Hlavní obsah

Jak se zbavit studu při intimních hrátkách

Novinky, das

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Patříte mezi stydlivé, a po sexuální stránce nepříliš spokojené jedince, kteří si milování nedokážou příliš užít? Podle sexuologů je to dáno především nízkým sebevědomím, strachem z nedokonalostí vlastního těla a nedostatkem přirozeného uvolnění.

Foto: Profimedia.cz

Za problémy při milování často může strach z nedokonalostí vlastního těla.

Článek

Je-li např. žena nespokojena se svým tělem, neustále o tom přemýšlí, a mnohdy jen nepatrná poznámka partnera stačí k tomu, že si samotné milování jednoduše nemá šanci užít.

Co tedy dělat, aby ženy v ložnici odbouraly ostýchavost a strach? Odborníci z Health.howstuffworks.com doporučují hned několik rad.

Naučte se mít ráda sama sebe

K tomu může dopomoci, když se občas budete doma procházet nahá. Pohledy do zrcadla shovívavějším okem zapříčiní nejen to, že si na sebe snadno zvyknete, ale také budete mít pocit, že jste pro svou polovičku stále velmi atraktivní a máte být na co pyšná.

A i když na sobě najdete nějaké nedostatky, uvědomte si, že váš partner po vás i tak touží. Má vás rád takovou, jaká jste. Kdyby mu vaše nedostatky skutečně vadily, pak by s vámi jednoduše dávno nebyl.

Důležitá masturbace

Příležitostná masturbace je zcela přirozená věc a lidem rozhodně prospívá. Každý se tak snáze pozná, zjistí, co se mu líbí, co ne. Lépe se mu následně bude komunikovat při milování s partnerem. Je nutné svému sexuálnímu partnerovi sdělit svá přání. Když s ním nezvládáte o sexu hovořit, nabízí se otázka, jestli je vůbec pro vás ten pravý, a zda mělo smysl si s ním vůbec něco začínat.

Nestyďte se říct, co chcete, co se vám naopak nelíbí. Při milování se pak snáze dostanete do zcela jiných dimenzí.

Zbytečné obavy

Zapomeňte na stresy v podobě obav, že nedosáhnete orgasmu či vyvrcholíte příliš brzy. Obvykle se jedná jen o psychickou záležitost. Pokud se těchto strachů nedokážete samy zbavit, pak se nebojte zajít k odborníkům. Lékař vám buď pomůže, nebo vás alespoň v případě neopodstatněných obav uklidní.

Nezapomínejte na zábavu

Sex by měl být především o zábavě, relaxu a naprostém uvolnění. Když vás sex netěší, vypátrejte proč. Pokud je to dáno přílišnou kritikou partnera, pak popřemýšlejte, zda nebude lepší hledat si někoho jiného, pro koho budete opět ta krásná a úžasná.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám