Hlavní obsah

Nejkurióznější faktory, které mohou vést ke šťastnému manželství

Novinky, das

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O šťastném manželství nevypovídají jen dokonalé fotky na sociálních sítích, ale i vzájemná podpora, tolerance, výborná komunikace či schopnost se sobě navzájem zasmát, a tak bychom mohli pokračovat. Podle vědců štěstí v manželství ovlivňuje celá řada faktorů. My se zaměříme na ty nejkurióznější.

Foto: Profimedia.cz

Štěstí v manželství ovlivňuje celá řada faktorů.

Článek

Vyšší hustota kostní hmoty

Podle jednoho výzkumu, kterého se zúčastnilo 632 dospělých, bylo zjištěno, že se štěstím v manželství souvisí hustota kostní hmoty. Čím jsou lidé v manželství šťastnější, tím mají vyšší hustotu kostní hmoty. Naopak rozvedení a partneři žijící v nefunkčním manželství mají hustotu kostní hmoty nízkou.

Atraktivní manželka

Podle vědecké studie vedené psycholožkou Andreou Meltzerovou, jsou šťastnější manželství, kde je žena považována za velmi atraktivní. Může to být dáno i tím, že o atraktivní ženy se muži více bojí, neberou je jako samozřejmost a více si je hýčkají a váží si jich.

Neatraktivní manžel

Podle jedné studie lze šťastné manželství i rozpoznat podle atraktivity manžela. Čím je muž méně atraktivní, tím má prý lepší manželku, jelikož před její krásou upřednostňuje důležitější atributy.

Počet lidí na svatbě

Štěstí manželů lze prý předpovědět i dle toho, kolik hostů pozvou na svou svatbu. Čím je svatba formálnějšího rázu, tím větší je prý šance na rodinné štěstí. Zvát obrovské množství lidí se tak opravdu nevyplácí.

Společné zájmy

Po svatbě obvykle páry řeší vše dohromady. Podle odborníků by si ale každý měl udělat prostor pro své vlastní zájmy. Společné koníčky jsou fajn na počátku vztahu, časem ale ztrácí na atraktivitě. Partneři jednoduše potřebují mít i koníčky odlišné, tak aby měli možnost fungovat samostatně i v jiném prostředí.

Bez dětí

Lidé se často berou i z důvodu toho, že chtějí založit rodinu a vztah posunout do dalších dimenzí. Podle průzkumů jsou ale mnohem šťastnější bezdětná manželství. S příchodem dítěte nastává mnohem víc krizových situací, rodiče se často neshodnou na organizaci ani výchově dětí.

Reklama

Související témata:

Související články

Manželství se dostává na druhou kolej

Manželství už není pro mladé lidi prioritou. Pryč jsou doby, kdy se lidé brali po završení osmnáctého roku. Nyní mají mladí jiné možnosti, cestují, budují...

Výběr článků

Načítám