Hlavní obsah

Seznamovací taktiky, které ženy převzaly od mužů

Novinky, bok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dávno pryč jsou doby, kdy ženy poslušně zastávaly méně důležité pozice a jejich téměř jedinou hlavní činností byla péče o rodinu a manžela. V moderní době mohou ženy působit téměř na všech myslitelných postech, co se zaměstnání týče, a ani v seznamování nemusejí čekat, až se pánové rozhoupou a někam je pozvou. Co takhle převzít otěže a začít jako první, dámy?

Foto: Profimedia.cz

Pryč jsou doby, kdy ženy tajně doufaly a čekaly, jestli muž udělá první krok.

Článek

Kdo chce něco v životě dokázat, nesmí se bát riskovat a zkoušet své štěstí. Platí to i v dnešní době, kdy už dávno nejsou tak markantní rozdíly mezi tím, co je mužskou či ženskou záležitostí.

Když se nějaký muž ne a ne vyjádřit, není nic jednoduššího, než aby vzaly dámy situaci do svých rukou a muže oslovily jako první. Několik základních tipů, jak na to jít, přinesl server Cleo.

Stačí kompliment 

Komplimenty všeobecně zlepšují sebevědomí, a u pánů tomu není jinak. Pokud ženu na muži něco zaujme, není nic snadnějšího než ho oslovit a kompliment vyjádřit. Důležité je ale podle sexuoložky Nikki Goldsteinové učinit tak přirozeně, rozhodně ne koketně.

„Ženy by se neměly bát převzít iniciativu. Tím, že se nebojí vyjádřit, ukazují své sebevědomí, což podle mě na muže dost působí a o ženě to mnohé napoví. A pokud přeskočí jiskra, všechno už pak půjde samo,” souhlasí s odborníky barman Carlo, kterého server oslovil.

Kupte mu drink 

Kde je psáno, že kupování pití je výhradně mužský seznamovací trik, proč by ho nemohly vyzkoušet i ženy? Stačí vzít si z mužů příklad a vystihnout tu pravou situaci. Pokud se k tomu podaří navázat konverzaci, je první krok úspěšný.

„Tyto způsoby seznámení fungují vlastně jako takové nahození návnady. Žena udělá první krok k seznámení, ale víc zatím ne. Pokud bude muž mít zájem, stále mu zůstane dostatek prostoru k tomu ženu oslnit, případně svádět,” vysvětluje Goldsteinová.

Vtip ve správnou chvíli 

Nic se nemá brát moc vážně, seznamování už vůbec ne. Proč tedy nevyužít k seznámení právě třeba vtip nebo nějakou povedenou narážku či hlášku v ten pravý okamžik?

„Humor je dobrým seznamovacím prostředkem, i u něj jako u všeho ostatního ale platí, že byste měli mít přehled. Dělat si legraci z něčeho, čemu pořádně ani nerozumíte, by totiž nemuselo dopadnout dobře,” varuje sexuoložka.

Reklama

Související témata:

Související články

Nástrahy randění s krasavicí

Vzhled je v životě důležitý, ať už s tím souhlasíme, nebo ne. Především pak pro muže, kteří prvotně u žen řeší (někdy i automaticky) celkový zevnějšek,...

Jak zlepšit své šance při svádění ženy

Mezi lidmi panuje všeobecný názor, že mnozí muži nemají většinou problém svádět ženy. Možná to tak je, ale realita vedle toho nabízí ještě jednu, rozšířenější...

Výběr článků

Načítám