Hlavní obsah

Gesta, kvůli kterým vypadají muži jako padavky

Novinky, bok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prosadit se v dnešní době není nic jednoduchého. Čelíme velké konkurenci a také tlaku. Často se tak stane, že neustojíme značný nápor v práci nebo soukromém životě a začneme dělat ústupky. Jakmile se jich nahromadí více, můžeme si dost zkomplikovat život a okolí nás může začít brát za slabochy, kteří neumí čelit realitě.

Foto: Profimedia.cz

Každý správný muž by měl umět říct svůj názor, držet se svého přesvědčení a nenechat sebou zametat. Ilustrační foto

Článek

Někdy jednoduše nemáme náladu nebo jsme příliš unavení řešit závažnější nebo choulostivější situace. Čas od času se to dá tolerovat, ale dělat ústupky a odsouvat problémy dlouhodobě, jen kvůli vlastní pohodlnosti, není dobré.

Nejenže se nám nebude chtít z určitého „pohodlného” tempa vrátit zpátky k hektickému životu, navíc se může stát, že kvůli našemu chování si může okolí myslet, že jsme slaboši.

Popsaná situace hrozí o to víc u mužů, kteří si podle jakéhosi nepsaného pravidla moderní doby nemohou dovolit dělat chyby. Společnost na ně klade požadavky, aby byli skvělí, vždy po ruce a uměli všechno bez problému vyřešit.

Přehled situací, kterým by se měli pánové vyhnout, aby nevypadali v očích ostatních jako padavky, přinesl server Askmen.

Nesmělý přístup k ženám 

Žádný muž se nerodí odborníkem na komunikaci se ženami. Pokud ale třeba ještě ve 30 letech neví, jak se ženou mluvit, není se možná čemu divit, že je stále svobodný.

Rádoby chlap, který neotevře sklenici

Možná tento bod bude vyznívat úsměvně, ale pohled na muže, který nedokáže otevřít pevně zašroubovanou sklenici, je poněkud smutný. Přitom prý podle autorů přehledu stačí málo. Párkrát to potrénovat, a když přijde někdy řeč na „pomoc” při otevírání, bude muž tím, kdo celou situaci zachrání.

Strašpytel 

Na tom, že se někdo bojí, není v základu nic tak špatného, pokud ale veřejně pokaždé neuteče s děsivým křikem, když se někde něco šustne.

Spropitné

Je pravdou, že v českých končinách není spropitné přímo vyžadováno, je ale dobrým gestem ho poskytnout, pokud jste se službami spokojeni. Je ale třeba být o kvalitách daného podniku či služby opravdu přesvědčen. Dávat spropitné jen proto, že na vás číšník nebo třeba technik v servisu významně pokukuje, není správné.

Sdílené zásluhy 

Je hezké, když člověk přizná i zásluhy jiných lidí, kteří se na určitém úkolu podíleli. Někdy je třeba ale být trochu sobecký a držet se svého úspěchu, především tehdy, pokud se jen někdo mihl kolem, ale rád by také zažil svých pět minut slávy.

Řekněte svůj názor

Někdo „vystřelí” svůj názor na cokoli ihned, jak má možnost, někomu jinému to trvá déle. Je vcelku jedno kdy a jak, ale umět vyjádřit svůj názor patří mezi velmi ceněné mužské vlastnosti.

Naopak muž, který se neumí postavit za své přesvědčení a nevyjádří se, je mnohdy brán jako slaboch.

Reklama

Související témata:

Související články

Změnit nebo převychovat muže jednoduše nelze

Nechce svatbu ani dítě, v opilosti je agresivnější nebo o sebe špatně dbá, jak prozrazují až příliš viditelné chloupky v nose. To vše patří k záležitostem,...

Výběr článků

Načítám