Hlavní obsah

Způsob flirtu napoví, jak dlouho bude vztah trvat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Flirt může napovědět víc, než člověk tuší. Podle odborníků už jen způsob flirtu na jedince prozradí, jak pevné základy bude mít randění s ním. Ze všeho nejhorší je prý tzv. fyzický flirt, při němž jde flirtující přímo na věc tělesnými doteky, bez řečí.

Foto: Profimedia.cz

Flirt může napovědět víc, než člověk tuší.

Článek

Nonverbální komunikace je velmi explicitní, a ačkoli mohou být doteky hravé a vztah poté velmi intenzívní, většinou má jen krátkou životnost.

Tvrdí to psycholog Jeff Hall, jenž se technikami flirtování zabývá dlouhodobě. Člověk by měl podle něj dobře vědět, jakým je flirtujícím typem, a techniku vypilovat k dokonalosti.

Fyzický flirt bývá velmi úspěšný a velmi rychle se promění ve fyzickou intimitu. Jenže může skončit stejně rychle jako nezávazná romance na jednu noc či pár úletů.

Zdvořilé flirtování se snaží získat pozornost protějšku projevováním respektu a úcty. Takový flirt se většinou promění v dlouhodobý vztah, založený na přátelství a důvěře.

Tradicionalisté pak flirtují v souladu se starým pojetím pohlavních rolí tak, že muž je dobyvatel a žena je spíš pasivní a lehce nedobytná.

Když je inteligence sexy

Upřímné flirtování využívá techniku otevřenosti při konverzaci, kdy se svádějící obnaží a snaží se udělat dojem svou upřímností. Dotyční věří, že inteligence je sexy a může udělat dojem.

Posledním typem je hravý flirt, kdy si člověk užívá svádění jako hru a škádlení a láska zvedají dotyčnému sebevědomí. Tito lidé si nejvíce užívají začátku vztahu, ale nechtějí se příliš vázat.

Reklama

Související témata:

Související články

I letní lásky mohou mít dlouhého trvání

Letní čas přímo vybízí k seznamování. Období grilování, hudebních festivalů a cestování přeje nejen krátkým letním láskám, ale i vztahům na celý život....

Co muži touží vědět o ženách

Otázky, co opačné pohlaví chce, po čem tajně touží a co naopak nemůže vystát, trápí bez rozdílu muže i ženy. Není tak ničím výjimečným, že s některými dotazy...

Výběr článků

Načítám