Hlavní obsah

Ženy na Valentýna upřednostňují romantická gesta před diamanty

Novinky, das

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V minulosti byla diamantům přisuzována magická síla, králům a královnám dodávaly pocit nepřemožitelnosti a moci. Dnes jsou symbolem života na "vysoké noze." Dalo by se říci, že jsou snem každé ženy, ale realita bývá často jiná. Podle nejnovějšího průzkumu, ženy od svého milovaného raději uvítají romantické gesto než diamanty.

Anketa: Jak slavíte sv. Valentýna?Video: Novinky

 
Článek

Až 87 % žen na svatého Valentýna potěší, když jim jejich protějšek připraví malé romantické překvapení a dá jim tak najevo svou lásku jinak než honosnými dary. Mnohé ženy se spokojí s květinou, něžným objetím, dobrou večeří či neobvykle stráveným večerem.

"Za to nejkrásnější valentýnské překvapení pak ženy jednoznačně považují milostný dopis či báseň," říká pro deník Express.co.uk Mike Taylor z neziskové organizace British Heart Foundation, která již tradičně pořádá v Británii dobročinnou valentýnskou sbírku. Lidé mohou za jednu libru ve výkladní skříni vyvěsit svůj milostný vzkaz a tím netradičně vyznat lásku a zároveň pomoci dobré věci.

A jak slaví Valentýna Pražané? Podívejte se na přiložené video.

Anketa

Slavíte sv. Valentýna?
Ano, je to svátek všech zamilovaných
14 %
Ano, ale jen protože si to přeje protějšek
4,2 %
Ne, je to čistě komerční svátek.
55 %
Ne, oslavujeme raději 1. máje
7,2 %
Ne, není s kým
19,6 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 15117 čtenářů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám