Hlavní obsah

O vztah je třeba pečovat i v rovině sexuální

Novinky, bok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sex je nezbytnou součástí vztahu. I když se ale máte s partnerem velmi rádi, nemusí to automaticky znamenat skvělé milostné prožitky. Někdy je na vině pouhé nepochopení, jindy obavy, v horším případě rutina. To vše se ale dá při troše snahy vyřešit ku spokojenosti obou.

Foto: Profimedia.cz

I po sexuální stránce je o vztah třeba pečovat.

Článek

To, že vnímáme sex a věci s tím spojené jinak v sedmnácti a jinak třeba v pětatřiceti, není nic špatného. Zpočátku jde o neprozkoumanou a přitažlivou oblast, kterou chceme objevovat. Ať už se dostaneme během života při poznávání kamkoliv, neměla by se ze sexu a intimních chvil s partnerem stát nikdy automatická záležitost, kterou budeme chtít mít brzo za sebou.

V počátcích, ale i třeba po deseti letech, je třeba o vztah i po sexuální stránce pečovat, a v případě sebemenší krize jej nějakým způsobem oživit či ozvláštnit.

Server Cleo přišel s přehledem několika bodů, které v mnoha ohledech zajistí, aby se z vašich společných intimních chvil nestala po krátké době nebezpečná rutina.

1. Jděte do toho

Úspěšnost a prožitek sexu určuje prvních 15 - 30 sekund, vysvětluje Grazina Fechnerová, specialistka na lidské chování. Od prvního momentu dejte do milování všechno, se stejnou razancí či nadšením si užívejte každou chvilku a dotek partnera.

2. Očekávání

Naznačíte-li partnerovi nebo partnerce už v počátku dne, že po něm (ní) toužíte, už očekávání večerní romantiky ve vás samo o sobě zesílí touhu. Stačí i nevinná esemeska několikrát během dne s jemným nádechem toho, co se večer bude dít, a uvidíte, že z běžného večera rozhodně nebude rutina.

3. Dýchání

Prožívání milostných chvil ovlivňuje podle Annette Baulchové, příznivkyně Oztantry, z velké části také dýchání. Dlouhými, pomalými a hlubokými nádechy otevřete své srdce a pocity partnerovi, krátkými a rychlými naopak rozšíříte své vlastní potěšení.

Oztantra - pomáhá lidem lépe pochopit sebe sama a svou sexualitu, což zvyšuje nejen vzájemné pochopení mezi partnery, ale i lepší prožitky při sexu.

4. Představivost 

"Pomůže, když si bude žena představovat sama sebe při milování s partnerem jako nejvíc sexy ženu světa. Sebedůvěra je totiž velmi mocný nástroj," vysvětluje koučka Lisa Phillipsová. Hlavní je při sexu vytěsnit z hlavy veškeré myšlenky na tělesné nedostatky, které nejsou pro partnera natolik důležité, jak si žena myslí.

5. Respekt a důvěra

V sexu platí, že nikdo by neměl být nucen do ničeho, co nechce sám. Vybudujete-li si s partnerem v tomto ohledu vzájemnou důvěru a respekt, možná najednou zjistíte, že jste sami ochotni experimentovat a zkoušet nové věci, které dodají vztahu novou jiskru.

6. Buďte upřímní 

Pokud se vám něco líbí, nebo naopak nelíbí, řekněte to co nejdříve a na rovinu. Nikdy si neužijete plnohodnotný styk, když budete "trpět" něco, co vám sice není nepříjemné, ale také vás to bůhví jak neláká. Komunikace je základem všeho.

7. Pohyb

Klíčem k lepším sexuálním prožitkům je i dostatečný pohyb a cvičení. Posílení svalstva, boků nebo pánevního dna zlepšuje nejen krevní oběh a lepší pocity u žen, ale také zvyšuje vytrvalost a odolnost v různých pozicích.

8. Zažeňte rutinu 

V partnerském vztahu lze po určité době dost jednoduše uvíznout v zažité rutině, která je pro mnohé páry stejná: líbání, předehra, vyvrcholení, spánek. Někomu to možná stačí, většině ale ne. Zkuste tedy žít podle toho, co chcete vy sami, ne co jste se učili, že je správné. Nebojte se zkusit něco nového.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám