Hlavní obsah

Mužům k zamilování stačí první pohled, ženy o všem víc přemýšlí

Novinky, Dana Sokolová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mužům k zamilování stačí letmý pohled, závan vůně či náhodný dotek. Ženy jsou v tomto směru mnohem pomalejší. Aby se skutečně zamilovaly, potřebují s mužem mluvit a vše si pak nechat projít hlavou. Zamilovanost jim pak ale mnohem déle vydrží. Muži naopak se stejně rychle zamilují, jako i odmilují.

Foto: Profimedia.cz

Na první pohled se zamilují spíše muži, ženy jsou v tomto ohledu zdrženlivější.

Článek

Doposud byli odborníci přesvědčeni, že láska na první pohled se týká především žen. Ve skutečnosti ženy potřebují k opravdové zamilovanosti mnohem více času než muži. Samozřejmě muži i ženy zamilovanost jako takovou vnímají vcelku odlišně, nicméně nelze pochybovat o tom, že ženy pro výběr toho "pravého" mají mnohem větší kritéria, než muži.

Muži více pohlížejí na vzhled svého protějšku a až poté na další vlastnosti. Zatímco ženy se na muže dívají komplexněji. Důkladně zvažují všechna pro a proti.

"Ženy více pohlížejí na sociální situaci partnerů. Nejdůležitější je pro ně cítit se s mužem bezpečně, a pak je také zajímá, zda muž jednou bude dobrým otcem," vysvětluje pro Daily Mail profesor psychologie Alexander Gordon.

Zajímavé je i zjištění, že zatímco průměrný muž se za svůj život skutečně zamiluje více jak třikrát, průměrná žena pouze jednou. Muži také častěji pociťují, že je jejich protějšek nemiluje tak jako oni. Na rozdíl od žen i častěji říkají nahlas "miluji tě" a pokud se s nimi žena rozejde, pak se z tohoto rozchodu každý čtvrtý nikdy zcela nevzpamatuje.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám