Hlavní obsah

Ženy z méně zdravých společností preferují svalovce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aberdeen

Výběr partnera u žen ovlivňuje prý i úroveň zdraví obyvatel dané společnosti. V zemích, kde je špatná zdravotní péče, chybí osvěta týkající se zdravého životního stylu a zdravotní stav společnosti je špatný, si ženy vybírají zásadně maskulinní muže. Naopak tam, kde mají lidé dobrý zdravotní stav a těší se dobré péči lékařů, si ženy vybírají muže poněkud femininní.

Foto: Profimedia.cz

Svalovci jsou pro ženy rozhodně sexuálně přitažlivější, ale zároveň bývají nevěrnější a horší tátové.

Článek

Podle britských psychologů je to tím, že maskulinní muži představují výbornou genetickou výbavu, díky níž budou jejich potomci zdravější a vitálnější.

„Když si ženy vybírají svého partnera, zvažují při tom dvě různé věci. Na jedné straně skutečně atraktivní muže s vysoce kvalitními geny, kteří jim poskytnou zdravé potomky. Na druhé straně musejí zvážit dobrou investici do muže, který musí být výtečným pečovatelem a dobrým tátou,“ tvrdí doktorka Lisa DeBruineová z Aberdeen University.

A právě mužní pánové jsou přitažliví sexuálně, protože poskytují ženám dobré geny, ale zároveň bývají nevěrnější a horší tátové. Femininní muži sice nemají takový mužný sexappeal, zato bývají výbornými pečovateli, dobrými otci a také jsou věrnější.

Studie z třiceti zemí světa prokázala, že v zemích s horším obecným zdravotním stavem občanů ženy volí maskulinnější muže, zatímco tam, kde má společnost celkově lepší zdravotní stav a zdravotní péči, volí ženy spíše femininní muže.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám