Hlavní obsah

Co s dary od exmilenců? Zbavte se jich po internetu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LOS ANGELES

Diamanty jsou věčné. Ale co si má počít dívka, když ji jejich dárce pustí k vodě, nebo když se rozvede, a zmíněné prsteny, náhrdelníky a jiné dárky z lásky ztratí svůj emocionální třpyt? Nová webová stránka skýtá prostor k prodeji šperků pocházejících ze zaniklých partnerských vztahů a umožňuje podělit se s ostatními o srdceryvné historky o rozpadu vztahů.

Článek

"Jste až po krk v rozvodových tahanicích. Co si tedy počnete s tím prstenem? Možná máte dítě, kterému jej můžete dát. Ale možná taky ne. Takže sem s ním," říká Marie Perryová, která spolu se svou nevlastní dcerou Megahn Perryovou spravuje www.exboyfriendjewelry.com.

"Chtěly jsme vytvořit platformu, díky níž by lidé mohli navazovat kontakt s jinými - takovými, kteří jsou na tom stejně jako oni," vysvětlila Perryová.

Tři měsíce po spuštění webové stránky se sloganem: "Nechcete to? On to zpátky nedostane", už měla 3 000 registrovaných uživatelů a v nabídce na prodej více než 600 prstenů, náramků a náušnic. Ke všem se pojil nějaký osobní příběh.

"Klipsy od falešníka" připojila jistá žena vysvětlení k náušnicím se zirkony, které dostala před třemi lety. O šest měsíců později jí prý její partner zatelefonoval, že už ji nemiluje, a rozešel se s ní, právě když se zotavovala po operaci mozku.

"Ouvej!" píše jiná, která chce prodat snubní prsten z bílého zlata. "Mami a tati, pamatujete se, jak jsem se vdávala hrozně mladá? Lituji toho. Nemohu vám splatit dluh za svatbu, ale rozdělím se s vámi o to, co za tenhle prsten utržím. Domluveni?"

Nabídnout trofeje mohou i muži

Marie Perryová tenhle nápad dostala, když její nevlastní dcera Megahn, losangeleská herečka a spisovatelka, hledala vhodné místo, kde by mohla po přátelském rozvodu prodat svatební sadu.

Při této příležitosti si uvědomila, že i jiné ženy by mohly mít v zásuvkách uschovány šperky od bývalých partnerů, spojené se vzpomínkami, kvůli kterým by pro ně bylo příliš bolestné je nosit.

Ačkoli se zmíněné webové stránky zaměřují především na příslušnice něžného pohlaví, vítáni jsou i muži.

Reklama

Související témata:

Související články

Proč krachují vztahy finalistek soutěží miss

Tisíce dívek každoročně bojují o titul královny krásy a zhruba stejný počet mužů zažívá v té době krušné chvíle. Stalo se totiž už téměř tradicí, že kráska,...

Rozvod přes internet? V Americe běžná věc

Internet nemusí sloužit jen k nákupu pizzy, stahování hudby a filmů. Na Floridě je možné se přes něj také rozvést. Stačí odpovědět na několik otázek, vyplnit...

Výběr článků

Načítám