Hlavní obsah

Proč krachují vztahy finalistek soutěží miss

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tisíce dívek každoročně bojují o titul královny krásy a zhruba stejný počet mužů zažívá v té době krušné chvíle. Stalo se totiž už téměř tradicí, že kráska, která se stane miss nebo se v soutěži probojuje mezi ty nejlepší, se se svým partnerem po pár měsících rozejde. Scénář je vždy stejný: dojatá vítězka se objímá se stávajícím přítelem a prohlašuje, že je její vítězství nerozdělí. Záhy se ale většinou ukáže, že jejich láska touto zkouškou neprošla. Proč tomu ale tak je?

Článek

"Publicita okolo těch dívek je na mužskou ješitnost velká zátěž - tou hvězdou v páru má být muž. Submisivní chlapi to vydrží, ostatní z toho vztahu vycouvají. Zároveň dívky cítí okolo sebe pozornost okolí, přestanou být pokorné, možná trochu změní své chování, reagují na nové situace. Je to oboustranný zásah do vztahu, který se tím prověří," tvrdí psycholožka Zdeňka Sládečková. Ve vztahu se podle ní změní všechny okolnosti a je třeba budovat vlastně vztah nový. Záleží ale na tom, jestli a jak moc oba dva chtějí.

Miss ČR 2002 Kateřina Průšová chodila s přítelem Ivošem čtyři roky. Pár dnů po vítězství tvrdila, že se vídají každý den a že se mezi nimi vůbec nic nezměnilo. Tři měsíce po korunovaci se ale rozešli. "Měli jsme obrovskou krizi už před tím a tohle tomu dalo korunu," říká dnes Průšová. Ex-Miss ČR 2001 Diana Kobzanová ukončila tři a půl roku trvající vztah po pěti měsících od svého vítězství. Brzkému rozchodu se nevyhnula ani Miss ČR 2000 Michaela Salačová, Miss ČR 1998 Kateřina Stočesová, Miss ČR 1996 Petra Minářová nebo letošní Miss ČR Taťána Kuchařová, která se v sobotu ve Varšavě bude ucházet o titul Miss World.

"Žádná z těch holek neví, do čeho jde. Je to totální ztráta soukromí. Buď on neustojí ten tlak, nebo ona si na něj neudělá dost času. Anebo měli problém už předtím. Protože kdyby ten vztah byl kvalitní, tak by se asi nerozešli; nebo aspoň ne tak rychle," říká 24letá Kobzanová. V tom s ní souhlasí 22letá Kateřina Průšová. "Je to o tom, že se z obyčejné holky, která chodí s normálním klukem, stane ze dne na den známá osobnost. Dostane se mezi nové lidi, je zvána na večírky - ale bez přítele, na toho tam není nikdo zvědavý, a spousta těch kluků to nezkousne a začne žárlit. Když ale ta holka chodí třeba s nějakým podnikatelem nebo někým starším, tak se mu to sice nemusí líbit, ale je to na domluvě."

Kromě toho mají soutěže krásy své specifikum. "Na rozdíl od ostatních klání, ve kterých se z neznámých lidí stávají celebrity, je u miss velká porce narcismu. Dívky jsou orientovány na sebe, nacházejí v sobě zalíbení. A když se jim to oficiálně potvrdí, zvětší se ještě jejich sebeobdiv. Tím méně pak ony obdivují ostatní," dodala Sládečková.

Ale i mezi "misskami" existují výjimky. Například Miss ČR 1995 a zároveň vítězka Miss Europe Monika Žídková se dokonce za svého tehdejšího partnera provdala a mají spolu dvě děti.

Reklama

Související témata:

Související články

Missky by měly dodržovat především etiketu

Důstojně reprezentovat a bedlivě ctít tradice hostitelské země by měly české krasavice, které se vydávají na soutěže do světa. Musí dbát na to, že tam nejsou...

Výběr článků

Načítám