Hlavní obsah

Třetina Britů se bojí vyslovit slovo kondom, natož ho použít

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Dokonce i v době, kdy se informace o sexu hrnou na každého ze všech stran, má třetina obyvatel britských ostrovů zábrany mluvit s partnerem o tak běžné antikoncepční pomůcce, jako je kondom. Britům se podle průzkumu Asociace pro plánované rodičovství (FPA) zdají rozhovory na toto téma natolik trapné, že než aby se o něm zmiňovali, raději prezervativ nepoužijí.

Článek

Britská asociace se ptala více než dvou tisícovek dospělých lidí na to, zda praktikují bezpečný sex. Překvapivě celá třetina z nich přiznala, že se stydí promluvit si se svým partnerem o kondomu. 

"Je mi líto, ale pro lidi je asi stále snadnější sex praktikovat než o něm mluvit," komentovala výsledky výzkumu Genevieve Clarková z FPA. 

 Asociace proto plánuje osvětovou kampaň, která by mladé, ale i starší lidi povzbudila, aby se rozpaků zbavili. Kvůli červenání se totiž vystavují velkému zdravotnímu riziku, ale i riziku nechtěného otěhotnění. 

Počet lidí nakažených pohlavně přenosnými chorobami v Británii stoupá, jen v loňském roce se u některých diagnóz zvýšil až o deset procent.

Reklama

Související články

Hit budoucnosti: kondom ve spreji

Vědci v Německu tvrdí, že vyvíjejí kondom, který si bude moci každý muž sám nasprejovat na svoji chloubu. Jan Vinzenz Krause z Institutu kondomového...

Výběr článků

Načítám