Hlavní obsah

Vyhrála v loterii milióny, ale štěstí jí to nepřineslo

Novinky, Dana Sokolová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stala se nejmladší výherkyní v loterii v Británii. Ve svých 16 letech vyhrála pohádkové dva milióny liber (přes 60 miliónů korun). Přestože Callie Rogersová měla s penězi spoustu plánů, nakonec je všechny utratila za nesmyslné zákroky plastické chirurgie, drogy a párty s přáteli. Dnes, po deseti letech od výhry, má na svém kontě pouze 2000 liber, a jak sama říká, dlouho se necítila tak šťastná.

Foto: Profimedia.cz

Callie ve svých 16 letech, kdy vyhrála jackpot v loterii.

Článek

Milióny lidí po celém světě podléhají nejrůznějším loteriím a pokoušejí své štěstí. Ne všichni jsou ale na případnou výhru skutečně připraveni. Dost často se stává, že místo očekávaného štěstí peníze vnímají spíše jako prokletí.

Callie Rogersová před vítězstvím žila u svých pěstounů a pracovala jako pokladní v samoobsluze. Po výhře okamžitě odešla z práce a začala si užívat života. Svým nejbližším i přátelům kupovala drahé dárky, sobě luxusní oblečení. Nechala si zvětšit prsa, podstoupila celou řadu dalších kosmetických procedur, ale stále ji nic neuspokojovalo.

Místní celebrita

Díky svému tehdejšímu partnerovi a bohatému nočnímu životu vyzkoušela kokain, a když to po letech spočítala, kolik ji tato droga zbohatlíků stála, byla v šoku. Celých 250 000 liber (7,5 miliónu korun) dala za chvilky rádoby štěstí. Přestože kolem sebe měla neustále mnoho lidí, cítila se víc a víc osamocená.

"Najednou jsem byla místní celebrita, a kamkoliv jsem přišla, hned se ke mně nahrnula spousta cizích lidí, kteří si hráli na mé velké kamarády. Samozřejmě jen proto, abych za ně zaplatila jejich útratu. Začala jsem být velmi nešťastná, vůbec jsem nevěděla, komu mohu opravdu věřit. Koho zajímám já, a ne mé peníze,” svěřila se Daily Mailu Callie.

Jak čas běžel, byla Callie osamělejší a zranitelnější, což vyvrcholilo tím, že se pokusila o sebevraždu. A nezůstalo u jediného pokusu.

Zachránil ji až prázdný účet

Štěstí paradoxně Callie přinesl až okamžik, kdy už na účtu neměla žádné peníze. Obrovsky se jí ulevilo. V té době i potkala svého současného manžela, se kterým vychovává své dvě děti z předchozího vztahu.

„Jsme normální rodina. Chodíme výhodně nakupovat podle slev, šetříme peníze na dovolenou a dá se říci, že nám vůbec nic nechybí. Oba s manželem chodíme do práce, já k tomu studuji na zdravotní sestru a veškerou energii věnuji dětem. Pokud děti chtějí koupit něco drahého, musí si počkat do Vánoc nebo na narozeniny. Snažíme se je vychovávat tak, aby už nyní znaly hodnotu peněz,” vypráví Callie.

„Byla jsem velmi mladá na to, abych dokázala zvládnout tak obrovskou výhru. V 16 letech by to neunesl nikdo,” dodává mladá Britka.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám