Hlavní obsah

Panikařit kvůli stárnutí začínají ženy v devětadvaceti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poprvé si ženy začnou uvědomovat svůj věk a hrozby stárnutí v devětadvaceti letech. Vyplynulo to z britského průzkumu, v němž právě poslední měsíce života před dosažením třicátých narozenin začnou ženy panikařit kvůli vráskám, řídnutí vlasů a úbytku mladistvé energii.

Foto: Profimedia.cz

V devětadvaceti letech ženy začínají aktivně bojovat proti stárnutí.

Článek

V pubertě se ženy mohou doslova přetrhnout, aby vypadaly o něco starší a hlavně dospělejší. Zhruba kolem devětadvaceti let věku ale poprvé začnou podnikat kroky k tomu, aby tomu bylo přesně naopak.

Největšími strašáky stárnutí jsou vedle vrásek povislá prsa, řídké a šedivé vlasy, povislá kůže na pažích, měkký zadek, vrásky v dekoltu, ošklivá chodila, dvojitá brada, chlupy na tváři, stařecké skvrny, vrásčité ruce a úzké rty.

Od devětadvaceti let pak ženy stráví zakrýváním projevů stárnutí v průměru dvanáct minut denně, to je třiasedmdesát hodin za rok.

"Je to neskutečné, že se tyto ženy v rozkvětu a plném mládí, ve věku devětadvaceti let, již stresují kvůli stárnutí a negativním vlivům věku na jejich vizáž," komentoval výsledky průzkumu Andrew Groom ze společnosti Superdrug.

Reklama

Související témata:

Související články

Proč ženy žijí déle a muži ještě nevyhynuli

Je to stejné na celém světě - ženy se dožívají vyššího věku než muži. Každý Čech má šanci žít 74 let, Češka ale může počítat s osmdesátkou. Tvrdívá se, že je...

Výběr článků

Načítám