Hlavní obsah

Jaké trendy vládnou letošním svatebním šatům

Čeká vás v létě svatba? Pak je nejvyšší čas začít vybírat vaše svatební šaty. Letošnímu roku vládnou výrazné rukávy, odhalená záda, ale také peří či neobvyklé vzory látek. Inspirujte se nejnovější kolekcí značky Oscar de la Renta, která platí za matadora ve svatební módě.

Foto: Profimedia.cz

Odhalená ramena působí žensky.

Článek

Co se týče letošních svateb, převažují dva trendy. Oba ovlivnil koronavirus. Uvážlivější a praktičtější nevěsty se rozhodly následovat módní mikrosvatby pro minimum hostů, které si nežádají velké pompézní šaty.

Optimističtější nevěsty zase doufají v rozvolnění pravidel a chtějí si vynahradit všechny ušlé akce tím, že uspořádají veselku, na kterou nikdo nezapomene.

Midi šaty do každého ročního období

Styl

Oba tyto trendy se promítly i v módě, k vidění jsou tudíž klasické minimalistické šaty, ale i bujaré korzetové modely s nadýchanou sukní.

Jak na tuto specifickou poptávku reagoval světoznámý módní dům Oscar de la Renta, jehož modely volí na svůj svatební den významné celebrity a jiné známé osobnosti?

Peří, krajka i tyl

Současná kolekce je plná korzetových šatů bez ramínek, které byly v módě zejména na přelomu tisíciletí. Tento nadčasový střih sluší zejména vysokým a štíhlým ženám, neboť decentně zahaluje výstřih a naopak dává vyniknout klíčním kostem a štíhlým pažím.

Foto: Profimedia.cz

Šaty s peříčky.

Spodnička je většinou nabíraná a více efektní. Skládá se buď z nařasené látky, nebo například z drobných peříček, která jsou rovněž velkým trendem letošní sezony a hodí se zejména na honosné svatby na zámku či v jiných reprezentativních prostorech.

Foto: Profimedia.cz

Živůtek bez ramínek je sázkou na jistotu.

Pokud nepatříte mezi milovnice objemných sukní, můžete zvolit splývavou variantu nebo střih šatů ve stylu mořské panny.

Foto: Profimedia.cz

Šaty ve stylu mořská panna.

Minimalistické šaty vám nepřipadají dostatečně slavností? Nebojte, i letos se nosí krajkové modely ve spojením s tylem. Vsadit můžete na hluboký výstřih v dekoltu nebo na zádech. Barevnosti stále vévodí lomená bílá – off white, odstíny nude.

Foto: Profimedia.cz

Šaty z tylu.

V případě, že vaše svatba bude připomínat jednu velkou párty nebo chcete ve večerních hodinách oslnit druhým modelem, vsaďte na svatební minišaty, ve kterých budete moci protančit celou noc bez obav, že vám někdo pošlape či jinak poničí vlečku. Doplňte je páskovými sandály a uvidíte, že z vás nikdo nespustí oči.

Foto: Profimedia.cz

Minišaty se hodí na afterparty.

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Módní divadlo podle značky Moschino

Také vám chybí nejrůznější kulturní představení? Pak vás zcela jistě potěší nejnovější kolekce od návrháře Jeremyho Scotta pro značku Moschino, která byla...

Zlaté glóby 2021: Šaty ze slavnostního večera

V pondělí 1. března se konal 78. ročník slavnostního předávání filmových a televizních cen – Zlatých glóbů. Letošní ročník byl specifický místem konání...

Výběr článků

Načítám