Hlavní obsah

Jak se z čelenek do vlasů stal opět hit sezony

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když básnířka a aktivistka Amanda Gormanová začala recitovat svoji báseň při příležitosti inaugurace amerického prezidenta Joea Bidena, svět uchvátila nejen její řeč, ale také její vizáž. Amanda si totiž oblékla žlutý kabát, který doplnila slavnostní čelenkou do vlasů. Od první chvíle tak bylo jasné, že tyto ozdoby vrátila do hry.

Foto: Profimedia.cz

Amanda Gormanová

Článek

Pokud vám jméno Amandy Gormanové nic neříká, pak věřte, že o této mladé dámě ještě uslyšíme. Tato dvaadvacetiletá aktivistka se zaměřuje zejména na otázky útlaku, feminismu, rasismu a marginalizace a také na africkou diasporu.

Její báseň s názvem The Hill We Climb (Hora, na kterou stoupáme), kterou odrecitovala na inauguraci Jeoa Bidena, vyvolala pozitivní reakce po celém světě a Amanda tak dokázala, že poezie zdaleka není mrtvá, ale naopak lze díky ní reagovat na aktuální otázky s citem i sílou.

Kromě pečlivě zvolených slov diváky zaujal i její look. Amanda totiž ozvláštnila svůj vysoko vyčesaný drdol červenou saténovou čelenkou značky Prada a jasně tak ukázala, že tyto vlasové doplňky ještě rozhodně nepatří do starého železa.

Foto: Profimedia.cz

Přehlídka značky Prada z roku 2018

První velký comeback zažily čelenky v roce 2018, kdy byly součástí přehlídky značky Prada. Vzezřením připomínaly klasické čelenky z 90. let. Byly vycpané a potažené saténem.

Nedlouhou poté se s vlasovými doplňky roztrhl pytel. Do módy se vrátily velké sponky, plastové clipsy nebo gumičky obalené navrstvenou látkou, tzv. scrunchies.

Zaměřeno na: Trendy kabelky roku 2021

Styl

Čelenky, ale i jiné vlasové doplňky se staly rovněž součástí červeného koberce. Na filmových premiérách a předávání cen jen vynesla například herečka Lupita Nyong'ová.

Velkou fanynkou je i herečka Charlize Theronová, která díky nim dokáže vykouzlit různé účesy i z jejích krátkých blond vlasů.

Foto: Profimedia.cz

Herečka Charlize Theronová ráda nosí nejrůznější druhy ozdob do vlasů.

V současné době zažívají čelenky oblibu ale i z jiného důvodu. Meetingy, schůzky, ale i konference se přesunuly na internet. To znamená, že odpadla starost s vymýšlením outfitů na nejrůznější jednání. Díky videohovorům se ale pozornost upnula na obličej a horní polovinu těla.

Nejžádanější tenisky roku 2021

Styl

Čelenka se tak jeví jako skvělý pomocník ve dnech, kdy chcete vypadat upraveně a profesionálně. Stačí totiž, když si obléknete bílou halenku či top, lehce se nalíčíte a nasadíte barevnou čelenku, která přitáhne pozornost k vašemu obličeji a dodá mu na zdravém vzhledu.

Nikoho tak ani nenapadne, že pod stolem schováváte vytahané tepláky a okousané pantofle od psa.

Jakou si vybrat?

Vybírat můžete mezi nejrůznějšími druhy. Na denní nošení se hodí zejména barevné modely zdobené jednoduchým uzlem z látky. Vyzkoušejte například ostře růžovou, žlutou, červenou, zlatou nebo klasickou černou.

Pokud zvolíte vycpanou variantu čelenky, získáte díky ní navíc dojem objemu, který se hodí zejména na dny, kdy potřebujete zamaskovat mastné či přeležené vlasy.

Foto: archiv firem

Červenobéžová čelenka H&M, 249 Kč. Červená, Lindex, 100 Kč. Růžová, Prada, 7250 Kč. Světle růžová, Zalando, 199 Kč. Vzorovaná, We are flowergirls (prodává About you), 1049 Kč. Černá, Tchibo, 199 Kč. Puntíkovaná, Zalando, 279 Kč.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související články

Jak si efektivně vytřídit šatník

Nový rok se nese ve znamení různých předsevzetí. Také toužíte vzít svůj život do vlastních rukou a nastolit mu řád? Pak začněte u sebe, nebo ještě lépe ve svém...

Výběr článků

Načítám