Hlavní obsah

Berlínská návrhářka vytvořila z roušek elegantní součást večerních šatů

Novinky, lin

Ačkoliv se u nás protikoronavirová pravidla postupně uvolňují, ve světě tomu tak mnohde není a například rouška je stále běžnou součástí každého dne. Módní návrháři na tato opatření reagují po svém. V Německu například vznikají unikátní modely ladící k dlouhým večerním róbám.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Módní přehlídka v Berlíně - modelky v rouškách, diváci s rozestupyVideo: Reuters

 
Článek

V úterý 30. června ve slavném berlínském hotelu Adlon uspořádala návrhářka Anja Gockelová tak trochu jinou módní přehlídku. Kvůli německým protikoronavirovým opatřením měli diváci v sále mezi sebou velké rozestupy a i samotné přípravy, které přehlídce předcházely, byly velmi nestandardní.

„Kvůli koroně se všechno muselo udělat a promyslet jinak. Předtím, než šly modelky na make-up, si musely samy umýt vlasy v hotelových pokojích. Posléze seděly metr a půl od sebe, nesměly opustit stůl a artisté na nich pracovali ve speciálních maskách,” uvedla návrhářka Anja Gockelová pro agenturu Reuters.

Rouškové královny aneb Kdo si osvojil nošení roušek na jedničku

Styl

Samotná přehlídka pro období jaro/léto 2021 s názvem „Asuka“, což znamená „Vůně zítřka“, byla unikátní i v tom, že modelky měly kromě šatů i roušky, které stylově zapadaly do konceptu každého modelu a samy o sobě působily jako módní kousek.

„Nechtěla jsem čekat, až současná situace pomine, kdo ví, kdy to bude a jestli budu naživu. Navíc je důležité se socializovat. Snažila jsem se přehlídku přizpůsobit současné situaci a díky své kreativitě ukázat, jaké možnosti můžeme mít,” dodává Gockelová, která působila jako asistentka ve společnosti Vivienne Westwood, poté studovala módu na proslulé škole Central Saint Martin v Londýně.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám