Hlavní obsah

Balenciaga opět šokuje. Tentokrát svým haute couture i slavnými jmény

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Francouzská módní značka Balenciaga představila novou kolekci společenských šatů v rámci pařížského Haute Couture týdne módy. Nevšední podívanou korunovaly samotné modelky, mezi kterými nechyběla herečka Nicole Kidmanová či podnikatelka Kim Kardashianová.

Foto: Profimedia.cz

Naomi Campbellová v modelu Balenciaga

Článek

Padesátá první haute couture kolekce módního domu Balenciaga pod taktovkou návrháře Demny Gvasalii měla premiéru třetí den pařížského fashion weeku.

Zázemí přehlídky připomínalo spíše první přehlídky známých módních domů, které se obyčejně konaly v ateliérech či hotelových apartmá.

Boty jako z popelnice. Balenciaga určuje nový trend

Styl

Komorní atmosféra akce tak dala vyniknout róbám, které samy o sobě působily všelijak, nikoliv však nudně. Oslnivé třpytivé šaty kontrastovaly s obleky z neoprenu, které jemně měnily těla modelek spíše do podoby mimozemšťanů.

Tyto „kostýmy” byly vyvinuté jako náhrada za tzv. gazar, jenž pro vytvoření konstrukčního efektu používal zakladatel domu v době své největší slávy. Tento přiléhavý materiál evokující tekutou rtuť se také objevil v podobě dokonale pasovaných pánských a dámských kostýmů.

Většina modelek a modelů šla přehlídku v anonymitě, tvář měli zahalenou černou plastovou maskou.

Foto: Profimedia.cz

Modelka v masce a šatech Balenciaga

Bez masek naopak byly známé tváře. Mezi předvádějícími nechyběla tvář značky Balenciaga Kim Kardashianová, která oblékla rafinované černé šaty s úzkým živůtkem.

Foto: Profimedia.cz

Kim Kardashianová v modelu Balenciaga

Nechyběla ale ani modelka Bella Hadidová či Naomi Campbellová. Většinu návštěvníků show pak překvapila účast herečky Nicole Kidmanové, která zazářila ve stříbrné metalické róbě.

Foto: Profimedia.cz

Bella Hadidová v modelu Balenciaga

Pro návrháře značky se jednalo o velký den. Kromě módní přehlídky totiž Demna Gvasalia otevřel i couture obchod, což je velký průlom v moderní historii vysoké krejčoviny, pro kterou si jinak musíte jen do ateliérů.

Foto: Profimedia.cz

Nicole Kidmanová v modelu Balenciaga

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám