Hlavní obsah

Andílci dostali stopku. Módní přehlídka Victoria's Secret se letos konat nebude

Novinky, lin

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poprvé od roku 1995 se vedení značky Victoria’s Secret rozhodlo neuspořádat tradiční módní show spodního prádla. V rámci ní se na mole vystřídaly světoznámé modelky v čele s Heidi Klumovou, Gisele Bündchenovou, Kendall Jennerovou či sestrami Hadidovými. Přehlídky vyvolávaly v posledních letech vlnu kritiky a nařčení ze sexismu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Modelky ve spodním prádle od Victoria´s Secret na archivních záběrechVideo: Reuters

 
Článek

Americký gigant ve výrobě spodního prádla spadající pod společnost L Brands, značka Victoria's Secret, zrušil svoji každoroční, dlouho očekávanou módní přehlídku. Důvodem byla prudce klesající sledovanost a vlna kritiky ohledně nerealistického pohledu na ženská těla.

Krize vyústila minulý rok po prohlášení tehdejšího šéfa marketingu Victoria’s Secret Eda Razeka, který v rozhovoru naznačil, že na přehlídkách spodního prádla firmy by neměly vystupovat transsexuální a plus size modelky. Ačkoliv se za výrok později omluvil, začátkem letošního roku z funkce odešel.

„V posledních několika měsících jsme se dohodli, že chceme do všech aspektů našeho podnikání přinést nový vítr,” uvedla podle agentury Reuters společnost v memorandu zaslaném zaměstnancům generálním ředitelem Lesem Wexnerem.

Show sledovaly každoročně miliony Američanů. Na přehlídkách se v průběhu let vystřídaly i Češky v čele s Karolinou Kurkovou či Danielou Peštovou.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám