Hlavní obsah

Novým andílkem Victoria’s Secret se stala Winnie Harlow, modelka s vitiligem

Novinky, lin

Chantelle Young-Brownová, působící pod uměleckým jménem Winnie Harlow, je čtyřiadvacetiletá modelka trpící kožní nemocí zvanou vitiligo. Ačkoliv se její nezvyklý vzhled (skvrny na kůži), který je zapříčiněný ztrátou pigmentu, nejprve jevil jako prokletí, modelka z něj udělala přednost. Nyní se dokonce stala novým „andílkem” firmy Victoria’s Secret.

Foto: Profimedia.cz

Chantelle Young-Brownová alias Winnie Harlow

Článek

Minulý týden proběhl dlouho očekávaný „callback” značky Victoria’s Secret. Na tuto akci jsou sezvány pouze ty nejlepší modelky, aby se předvedly před přísnou porotou firmy, která rozhodne o tom, jestli se stanou součástí největší show spodního prádla značky na světě, nebo ne.

Jednou z nich byla i Winnie Harlow, která se proslavila svým jedinečným vzhledem, za který může její nemoc. Vitiligo neboli ztráta pigmentu jí totiž tvoří velké kruhy na obličeji a jiných částech těla, a tak se na jejím ebenovém těle utvářejí velmi světlá, až narůžovělá kontrastní místa.

Dívka si kvůli této odlišnosti prošla v minulosti doslova peklem. Ve škole jí přezdívali „zebro” nebo „krávo”, což podle jejích slov vedlo k depresím a myšlenkám na sebevraždu. Jenomže pak si založila účty na sociálních sítích – a brzy ji oslovila firma vyrábějící krycí make-up, díky které se ihned dostala do povědomí veřejnosti. Díky její štíhlé postavě a krásným rysům si jí začaly všímat i ostatní módní značky a návrháři ji začali obsazovat do svých přehlídek.

Dnes patří Winnie mezi nejobsazovanější modelky současnosti, a proto není divu, že se zúčastnila i konkurzu na místo andílka na prestižní módní show značky Victoria’s Secret, která se pravidelně koná v zimě. Verdikt poroty byl pozitivní. Winnie se tak stane novým andílkem a bude zářit po boku svých kolegyní v čele s Adrianou Limou, Candice Swanepoelovou či Taylor Hillovou.

V minulosti se na přehlídce objevily i české topmodelky v čele s Karolínou Kurkovou a Danielou Peštovou. Slovensko pak reprezentovala Michaela Kociánová.

Foto: Profimedia.cz

Winnie Harlow je uznávaná modelka.

Foto: Profimedia.cz

S modelingem má zkušenosti.

Foto: Profimedia.cz

Ráda je středem pozornosti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám