Native Dance

Native Dance

Native Dance

FOTO: Stará myslivecká (2x)

INGREDIENCE
  • 4 cl Staré žitné Myslivecké reserve
  • 1 cl čerstvé citronové šťávy
  • Tonic na dolití

POSTUP:

  1. Starou žitnou Mysliveckou reserve a čerstvou citronovou šťávu nadávkujeme do připravené sklenice.
  2. Zasypeme do plna ledem a dolijeme po okraj tonikem.
  3. Ozdobíme snítkou čerstvého rozmarýnu a můžeme servírovat.

Ginger Ranger

Ginger Ranger

Ginger Ranger

INGREDIENCE
  • 4 cl Staré žitné Myslivecké reserve
  • 1/8 limety
  • Ginger beer/zázvorovou limonádu na dolití

POSTUP:

  1. Nadávkujeme do připravené sklenice Starou žitnou Mysliveckou reserve, zasypeme do plna ledem a dolijeme po okraj zázvorovým pivem.
  2. Vymáčkneme a vhodíme 1/8 limety a máme hotovo.

Whisky Sour

Whisky Sour

Whisky Sour

FOTO: Rohlik

INGREDIENCE
  • 5 cl Bourbonu
  • 3 cl čerstvé citronové šťávy
  • 2 cl cukrového sirupu*
  • 1 cl vaječných bílků
  • pomerančová kůra a koktejlová třešinka

 POSTUP:

  1. Do šejkru na kostky ledu odměříme všechny suroviny. Doporučujeme začít bílkem.
  2. Následně důkladně vyšejkrujeme a servírujeme do whisky sklenice na kostky ledu.
  3. Hladinu nápoje ovoníme pomerančovou kůrou a ozdobíme třešinkou.

Tip: Cukrový sirup si lze vyrobit doma. Stačí svařit 1 kg cukru s 0,8 litru vody.

Do čistého hrnce nasypeme cukr, přilijeme vodu a cukr v ní necháme rozpustit. Hrnec za občasného míchání na slabém ohni přivedeme k varu. Pěnu, tvořící se při vaření na povrchu, odstraníme. Vaříme asi 5–6 minut.

Takto upravený sirup přes plátýnko prolijeme do skleněné nebo porcelánové nádoby a necháme vychladnout. Lze použít ihned, nebo skladovat v připravených lahvích.

Johnnie Walker & máta & okurka

FOTO: archív firmy

INGREDIENCE
  • 40 ml Johnnie Walker Red Label
  • 175 ml sody
  • plátky okurky
  • máta

POSTUP: 

  1. Sklenici naplníme ledovými kostkami.
  2. Přilijeme whisky a následně sodu.
  3. Ozdobíme na plátky pokrájenou okurkou a snítkou máty.

Gordon´s Pink & Tonic

Gordon´s Pink & Tonic

Gordon´s Pink & Tonic

FOTO: archív firmy

INGREDIENCE
  • 40 ml Gordon’s Pink
  • 150 ml toniku
  • led
  • čerstvé jahody na ozdobu

POSTUP:

  1. Sklenici na víno naplníme ledem a přilijeme gin, následně tonic.
  2. Nápoj jemně promícháme a podáváme s čerstvými jahodami.

Cointreau Fizz

Cointreau fizz

Cointreau fizz

FOTO: archív firmy

INGREDIENCE
  • 4 cl Cointreau
  • šťáva z půlky limety
  • 10 cl sody
  • led
  • měsíčky limety na ozdobu

POSTUP:

  1. Naplníme sklenici ledem.
  2. Nalijeme likér, šťávu z limety a dolijeme sodou.
  3. Vše promícháme a sklenici ozdobíme měsíčkem limety.

Může se vám hodit na Zboží.cz: