Hlavní obsah

Půvabné šaty ve stylu japonské zahrady

Novinky, Linda Humlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Módní dům Marchesa uvedl na Týdnu módy v americkém New Yorku novou okouzlující kolekci na období Jaro/Léto 2018. Inspirace Japonskem dala vzniknout dechberoucím modelům, které jsou plné tylu, luxusního saténu a květinových výšivek. Za kolekcí stojí britské návrhářky Georgina Chapmanová a Keren Craigová.

Foto: Profimedia.cz

Jarní kolekce značky Marchesa je inspirovaná Japonskem.

Článek

Haute couture znamená v překladu vysoké šití či vysoké krejčovství a ve světě módy představuje označení, které se užívá pro to nejnákladnější a nejkrásnější oblečení ušité ručně v Paříži.

Modely módního domu Marchesa se rozhodně dají považovat za haute couture, a to i přesto, že za jeho vznikem stojí dvě britské návrhářky.

Ve znamení krásy 

Marchesa každoročně předvádí nejpropracovanější róby, které často oblékají nejvýznamnější celebrity. Letos byly na přehlídce k vidění zejména velkolepé šaty ušité z mnoha vrstev tylu v jemných pastelových barvách.

Foto: Profimedia.cz

Elegantní róby v mnoha barevných variacích

Kolekcí se nesly i šaty ve fialkových tónech v kombinaci s černou barvou. Vše doplňovaly ručně vyšívané květy, které zdobily živůtky v nejrůznějších provedeních. Kromě pompézních sukní bylo možné obdivovat i ty splývavé a úzké.

Foto: Profimedia.cz

Marchesa

Inspirace Japonskem byla zřejmá na první pohled. Šaty doplňovaly vrstvené perlové náhrdelníky, korálky, krajky i plastické květy připomínající sakuru.

Foto: Profimedia.cz

Specifický nádech dodávají šatům i květinové nášivky.

Kromě překrásných rób byly k vidění i nositelnější kousky, například dámský smoking či koktejlky v rafinovaně černé či světle fuchsiové barvě.

Foto: Profimedia.cz

Módní přehlídka značky Marchesa

Detail

Hra detailu nás baví a Marchesa to zkrátka umí. Letos si nás získala krásnými páskovými sandálky, které skvěle padly k jednotlivým róbám. Naším favoritem jsou sandálky s drobnými lístečky, které působí romanticky a my si je dokážeme představit na letní večírky a významné události.

Foto: Profimedia.cz

Marchesa si dává záležet i na detailech.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám