Hlavní obsah

Chcete dražší modely, než si můžete dovolit? Poradíme vám, jak na to

Novinky, Jana Elfmarková

Toužíte po luxusně vyhlížejících modelech, ale nehodláte za módu měsíc co měsíc utratit enormní sumy? Níže naleznete několik tipů, jak z každého outfitu jednoduše vytvořit luxusní módní kousek.

Foto: Archiv firem

Jednoduchými triky můžete snadno svůj styl povznést do luxusních výšin (La Redoute, Marks&Spencer).

Článek

Magazíny o módě nás s železnou pravidelností zahrnují přísunem módních tipů, které sice vypadají dokonale, ceny jednotlivých kousků ale leckdy překračují naše finanční možnosti.

Není ovšem třeba propadat beznaději, existují způsoby, jak váš outfit alespoň vizuálně “zdražit”. Některé vám možná nepřijdou příliš objevné, zaručeně však fungují.

1. Šaty na míru

Dokonale padnoucí střih je základem úspěchu a vizuálně modelu přidává mnoho bodů. Zkuste si tedy tentokrát místo cesty do nejbližšího obchodního řetězce na šaty podle vašeho gusta pár dní počkat.

Zadejte svou představu, klidně inspirovanou modelem od oblíbené značky, zručnému krejčímu či švadleně. Sice si vysněný model navléknete o pár dní později, než kdybyste si jej koupila v obchodě, výsledek ale určitě bude stát za to. Zvolíte-li navíc obligátní nadčasový střih, který nevychází z módy, vaše investice se projeví i v jeho životnosti. Určitě vám vydrží více než jednu sezónu, jak se to obvykle s levnějšími kousky stává.

2. Nebojte se žehličky

Než vyrazíte z domova, vždy se ujistěte, že váš outfit je do posledního detailu perfektně vyžehlený. Pokud ne, dejte si tu práci a věnujte mu ještě pět minut u žehlicího prkna. I lehce obnošené nebo ne zcela nové oblečení totiž dokonalým vyžehlením získá zpět většinu svého původního vzhledu.

3. Nezatracujte líčení

Pokud to jen trochu jde, vždy věnujte pár minut před odchodem alespoň lehkému make-upu. Stačí bezchybná pleť, precizně nalíčené rty a upravený účes a vždy budete vypadat dokonale.

Foto: archív firem

Zleva: Lipsy, La Redoute, Topshop

4. Tón v tónu

Sice se letošní léto neřadí k těm, kterým by kralovaly celočerné či celobílé outfity, někteří módní tvůrci dokonce tento styl letos zcela zavrhují, to vás ale nemusí vyvádět z míry. Jde vám přece o nadčasové, elegantní a luxusně vyhlížející modely, které z vás udělají sofistikovanou nositelku dokonalého stylu.

Nebojte se a aktuální trendy směle ignorujte oděné od hlavy až k patě do bílé či černé. Různé struktury materiálů modelům navíc dodají další výrazný element nepřehlédnutelnosti. Kombinujte jednotlivé kousky s citem pro jednoduchost a dávejte dobrý pozor, aby bílá byla stále zářivá a černá neztratila svou hloubku. Vyšisované a zaprané kousky ze svého šatníku nadobro vyřaďte.

5. Řekněte to páskem

Připadá-li vám některý model nedoladěný, beztvarý nebo bez šťávy, zkuste lem topu, pulovru či volné blůzy zastrčit pod okraj sukně či kalhot a vyšperkujte outfit vhodným páskem.

Výrazná linie pasu model vždy pozvedne o několik kategorií, samozřejmě především pokud máte figuru, která tento trend unese. Umění nosit pásek sice není samozřejmé, osvojit si jej ale znamená pozvednout svůj šatník o velký krok blíž k luxusnímu vzhledu.

6. Zaostřeno na kabelky

Vaše kabelka je vaší vizitkou. Vztahují se na ni proto podobná pravidla jako na obuv. Vždy ji udržujte dokonale čistou, a pokud to její materiál vyžaduje, i dokonale lesklou.

Foto: Archív firem

Zleva: Wallis, Marks&Spencer, Mullbery

Pokud střídáte více modelů, skladujte jednotlivé kousky ve speciálních látkových pytlích, zamezíte tak nepěkným škrábancům a oděrkám, které je znehodnocují.

7. Noste zlato

A nemyslíme tím, abyste se obtěžkala obřími šperky z drahého kovu a bála se po setmění vyjít na ulici. Zkuste stejně zazářit objemnou bižuterií nebo psaníčkem v zlaté barvě. Právě takové doplňky z vás udělají hvězdu jako ze stránek módních magazínů.

8. Kouzlo jménem vrstvení

Skvěle padnoucí sako je váš dokonalý parťák. Tajná zbraň módních editorů umí zakouzlit s jakýmkoli outfitem. Probudí elegantního ducha v denimu, střídmě podtrhne kouzlo romantických šatů, elegantně působí jen ležérně přehozené přes ramena.

Na úroveň společenského oděvu povznese i běžné cigaretové kalhoty, ve kterých tak můžete pohodlně proběhat celý den a večer rovnou vyrazit do společnosti.

9. Denim navždy

Milujete džíny? Nevzdávejte se jich, jejich perfektní luxusní vzhled podtrhnou vysoké podpatky. Samozřejmě jen tehdy, když vám střih dokonale padne. Vsaďte na klasické temnější barvy a elegantní neopraný vzhled.

10. Kupte si nesmrtelný svrchník

Ušetřete za pomíjivé trendy a pořiďte si nestárnoucí klasiku. Kabát v barvě velbloudí srsti, námořnický dvouřaďák, koženou motobundu do pasu, nestárnoucí trenčkot nebo džínovou bundičku klasického střihu. Pokud se vybavíte celou řadou těchto svrchních kousků, váš šatník bude připraven nejen na každé počasí, ale i na každou příležitost.

Foto: Archív firem

Zleva: Mango, Oasis, Cotton Edits

11. Zaručený trik

Říká se, že ne vždy je potřeba, aby byly kabelka a boty dokonale barevně sladěny. Pokud si ale nejste jistá výsledným outfitem, luxusní vzhled mu právě tyto doplňky v podobných odstínech rozhodně dodají. Nemusí jít o zcela totožné barvy, opatrně zkuste kombinovat i blízce příbuzné odstíny, efekt tón v tónu luxusní vzhled ještě umocňuje.

12. Vzory pryč, kromě šelem!

Pokud chcete svůj šatník učinit vedle luxusnějšího také dokonale nadčasovým, vyhýbejte se veškerým nápadnějším vzorům, vyjma jednoho - klasického motivu kresby leopardí kožešiny. Ten, v tandemu s jednobarevnými neutrálními barvami, zastává místo elegantního prvku napříč všemi styly i sezónami a v šatníku se zabydlí takřka navždy.

Foto: archív firem

Zleva Long Tall Sally, Next, F&F.

Ideální je třeba jednoduchý top hladkého střihu, který příliš nehýří dalšími inovativními prvky. Ten půjde snadno kombinovat s klasickými kalhotami, pouzdrovou sukní či volnějším sakem.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám