Hlavní obsah

Sluneční brýle vybírejte podle tvaru obličeje

Novinky, Linda Humlová

S přibývajícími letními paprsky přichází hlavní sezóna slunečních brýlí. Pokud si plánujete pořídit nové, měly by splňovat tři hlavní kritéria. První je účel, při jaké příležitosti plánujeme brýle nosit. Druhé kritérium je funkčnost brýlí proti UV záření a v neposlední řadě tvar vašeho obličeje. Právě ten hraje hlavní roli v tom, jestli vám vybrané brýle budou slušet.

Foto: Profimedia.cz

Brýle patří mezi letní nezbytnosti.

Článek

Sluneční brýle neplní jen funkci ochrannou, ale i estetickou. Nebo by alespoň měly. Zapomeňte na nevkusné neonové nebo rádoby designerské brýle z dovolených a pořiďte si takové, které vám budou slušet a pokaždé je ráda vytáhnete kabelky, i když sluníčko jen lehce zasvítí. Jak si vybrat takové, které budou vašemu obličeji maximálně lichotit?

Brýle vybírejte podle tvaru obličeje, obecně rozlišujeme šest typů. Nejčastější bývá u žen kulatý, hranatý, trojúhelníkový a oválný.

Foto: Koláž: archiv firem, Profimedia.cz

Zleva

Kulatý obličej

Kulatý obličej působí mile a sympaticky, ale vybrat na něj vhodný druh brýlí může být mnohdy složité. Vyberte si hranatější styl obrouček, který dodá vašemu obličeji ostřejší rysy a opticky ho zeštíhlí. Naopak se zcela vyhněte malým a kulatým brýlím, které mají tendenci ještě více zakulacovat obličej.

Foto: Profimedia.cz

Zleva

Hranatý obličej

Opakem kulatého obličeje je hranatý. Pokud si myslíte, že hranatá tvář zavání mužským vzezřením, jste na omylu. Stejným typem obličeje se například pyšní i jedna z nejkrásnějších žen světa, herečka Angelina Jolie.

Ostrým rysům sluší oválné a kulaté tvary. Dokážou totiž ostrost rysů patřičně vyvážit. Na místě jsou i různě zdobené obroučky, které na vašem obličeji nezapadnou, ale naopak krásně vyniknou. Geometrickým tvarům se naopak vyhněte.

Foto: Profimedia.cz

Zleva

Trojúhelníkový obličej

Trojúhelníkový nebo také lépe znějící srdcový tvar obličeje platí u žen za jeden z nejkrásnějších. Pokud chcete obličej opticky vyvážit, zvolte jemné obroučky bez přílišného zdobení. Ideální jsou decentní a nesmrtelné pilotky, které jsou trendy napříč sezónami. Navíc se můžete vyřádit v barvě skel, letos frčí zrcadlové!

Foto: Profimedia.cz

Zleva

Oválný obličej

Jste majitelka oválného obličeje? Pak gratulujeme, ´vlastníte´ univerzální tvar. Můžete si tak vybírat obroučky i skla podle vaší nálady a vkusu, protože vám budou pokaždé skvěle sedět. Využijte toho, že nemusíte stát při zemi a pořiďte si tzv. lenonky, kočičí brýle nebo brýle s geometrickým řešením obrub, které se letos hodně nosí.

Foto: Profimedia.cz

Zleva

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Oživte svůj šatník pomocí bohémského stylu

Bohémský styl se dočkal svého znovuzrození. Designéři se předhánějí v počtu krajek, volánků a dalších detailů, které promítnou do svých kolekcí. Dodejte svému...

Výběr článků

Načítám