Hlavní obsah

Jarní kabáty hrají všemi barvami

Novinky, Eva Dvořáková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ačkoli je teprve únor, mnoho lidí už netrpělivě očekává první jarní vlaštovky, až pošmourné počasí vystřídají slunné dny. Jaro už přivolávají i módní řetězce, které jako každý rok vsadily na jarní barvy. Přivolejte i vy jaro do svého šatníku. Začněte například u kabátu.

Foto: Mango, Zara 2x

Vyzkoušejte nové odstíny a pusťte do šatníku pestré barvy.

Článek

Letos budou v kurzu nejenom pastelové odstíny, které byly nejvíce trendy předchozí dvě sezóny. Do hry se opět dostávají i svršky sytých barev, se kterými rozhodně nešlápnete vedle. Červená vypadá elegantně sladěná k černému outfitu, zatímco zelenou a žlutou klidně laďte s oblíbenými džínami a topem.

Foto: Zara 2x, Topshop

Skvěle vypadají i syté odstíny

Foto: Archiv firem

1. Zoot Simple, 1499 Kč. 2. Mango, 3999 Kč. 3. Reserved, info o ceně v obchodě.

Co se týče délek, kabáty do pasu už tolik v módě nejsou. V největší míře se budete v obchodech potkávat s kabáty v délce do poloviny stehen, výjimkou nejsou ale ani modely delší, sahající pod kolena.

Styly jsou velmi podobné. Vede verze oversize, které velmi statečně sekunduje silueta.

Foto: Archiv firem

1. Zara, 2799 Kč. 2. Closet, Zoot, 4099 Kč. 3. Reserved, info o ceně v obchodě. 4. Reserved, info o ceně v obchodě.

Foto: Archiv firem

1. Topshop, 3105 Kč. 2. H&M, 599 Kč. 3. Zara, 2999 Kč.

Novinkou za poslední roky jsou úpravy rukávů. Ty mohou být zkrácené, takzvané tříčtvrteční, velmi často se také můžeme setkat s nejrůznějšími střihy, které mohou být rozšířené do zvonu, nabírané v ramenou, nebo ušité do  takzvaného balónového stylu.

Foto: Archiv firem

1. Topshop, 2500 Kč. 2. Mango, 1999 Kč. 3. Reserved, info o ceně v obchodě.

Každopádně nezapomíná se ani na starou dobrou klasiku. Kdo se v barvách necítí dobře, tomu značky nabízejí komfort a luxus v podobě vlněných kabátů s klopami, na knoflíky nebo pásek v pase.

Rozhodně neuděláte chybu, pokud se rozhodnete investovat do dražšího, klasického kousku. Ten totiž můžete ze skříně vytahovat rok co rok a unosíte jej nejen na jaře, ale i na podzim. Kvalitní kabát patří k základům šatníku.

Foto: Archiv firem

1. Topshop, 4100 Kč. 2. Topshop, 7150 Kč. 3. H&M, 1799 Kč.

Kabáty velmi často zdobí nášivky a vzory. Proč si začátek roku nezpříjemnit právě renomovanou klasikou? V kombinaci s minimalistickým outfitem s minimem potisků bude takový model vypadat naprosto skvěle. Kopírovat bude také mezinárodní trendy, které udávají světoznámí módní návrháři.

Foto: Archiv firem

1. Fcuk, Zoot, 7499 Kč. Zara, 2599 Kč. 3. Marks&Spencer, inco o ceně v obchodě.

Foto: Zara, Cos, Mango

Inspirujte se, jak se budou letos nosit kabáty. Převládá bílá barva, ale prim hrají i kontrasty.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám