Hlavní obsah

Nejpovedenější módní trendy roku 2016

Novinky, ema

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pomalu jsme vstoupili do mrazivého začátku roku 2017, se kterým s železnou jistotou brzy přijdou i nově nadiktované módní trendy. Nicméně není od věci zopakovat si ty nejpovedenější z uplynulého roku, které se zajisté i letos budou, v jistých obměnách, ještě opakovat.

Foto: Profimedia.cz

Jedním z nejvýraznějších a nejpovedenějších trendů uplynulého roku byly syté barvy, které nezáří jen na kabátech, ale i na kalhotách, svetrech a doplňcích.

Článek

Rok 2016 ovládly barvy. A nebyly to něžné a nenápadné pastely, jak tomu bylo v roce 2015. Mdlé odstíny vystřídaly odvážné a pestré tóny okrové, chrpové modré, kanárkově žluté, ostře zelené, fuchsiové či malinové. Nosily se na objemných oversized kabátech, doslova zelenou měly uváděné barvy i v podobě kalhot, halenek, tunik, sak, doplňků, převážně pak bot.

Doufejme, že se tento výrazný trend udrží na pomyslném módním trůnu i letos.

Potisky a vzory

Rok 2016 přál odvážným. Posunul hranice a dovoloval experimenty s potisky a vzory. Jak se říká, kdo se bojí, nesmí do lesa – kombinování potisků tedy povětšinou zvládají a troufají si na něj jen ti nejzkušenější. Nicméně pokud nemáte odvahu vzory kombinovat, nevadí.

Foto: Profimedia.cz

Potisky

Zkuste vzorovaný kabát, který ozvláštní jinak obyčejnou kombinaci kalhot a trička, anebo naopak jako módní ikona a návrhářka Victoria Beckhamová oblékněte maxi šaty s výrazným potiskem. Sloučením trendu potisku a barev v podobě výrazného doplňku vznikne jedinečná módní variace.

A jeden tip na závěr. Pokud vsadíte na kombinování vzorů a výsledek vám bude připadat příliš výrazný, celek můžete zmírnit například uniformní dlouhou vestou v neutrální barvě.

Džínovina

Trend džínoviny se na svém výsluní drží statečně a hrdě už mnoho dlouhých let a není divu. Stále dělá všem, nejenom ženám, velmi dobrou službu. Nicméně minulý rok nepřál pouze v posledních letech velmi oblíbeným skinny, tedy přiléhavým střihům. Ve velkém je střídají volnější, rovné, místy i rozšířené střihy, které se prolínají s trendy děravým zdobením a tříčtvrteční délkou.

Foto: Profimedia.cz

Džínovina

Pro trendy hippie kombinaci dejte dohromady zvony s vysokým pasem kalhot a krátkým volným crop topem. Elegantně mohou ale vypadat i kalhoty boyfriendového 3/4 střihu. Stačí je obléci dohromady s košilí (klidně i denimovou), botami na podpatku a stylovým elegantním kabátem s klopami.

Formálně do kanceláře dejte dohromady džíny s rovnými nohavicemi s halenkou a sakem.

V jednoduchosti je krása

Kalhoty a top, co je víc? Nejjednodušší a nejvděčnější kombinaci máte vlastně každý den přímo před nosem, není třeba nic složitého vymýšlet. Stačí přidat boty na podpatku, oblíbený top podle příležitosti a outfit je na světě.

Foto: Profimedia.cz

Jednoduše a stylově

Pro městský look volte kalhoty typu culottes společně s jehlovými sandálky. Uvolněnou verzi pro volný čas může charakterizovat volnější rolák a kožený křivák, to vše doplněné o nízké kotníkové kozačky.

Do společnosti nebo na party kombinujte tmavé kalhoty s originálním topem a botami s jehlovými podpatky. Co víc dodat. I móda potvrzuje pravidlo, že v jednoduchosti je krása.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám