Hlavní obsah

Správně zvolený kabát můžete nosit roky

Novinky, Eva Dvořáková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kabát patří mezi klíčové kousky do chladného, pošmourného počasí. Jeho využití je všestranné. Pokud zvolíte střih a typ co nejvěrněji kopírující váš módní styl, může se z kabátu stát věrný společník nejen na několik sezón podzimu, ale i jara.

Foto: Profimedia.cz

Kabát je věrným a všestranným společníkem.

Článek

Klasika, která neomrzí

Šedé kabáty se hodí pro ženy vyznávající minimalismus. Jestliže se ve vašem šatníku nachází nejčastěji šedé, černé a bílé kousky, spíše než otrhané džíny a volné etno tuniky se vám líbí elegantní styl, volte šedý kabát po kolena.

V případě, že čas od času odběhnete ke sportovnější verzi a kabátek byste rádi oblékli i na méně formální události, volte klidně model se vzory s délkou do půli stehen.

Foto: Archiv firem

1. Desigual, 5199 Kč. 2. Marks&Spencer, info o ceně v obchodě. 3. Karen Millen, info o ceně v obchodě. 4. New Yorker, info o ceně v obchodě.

To samé ale platí i pro ty dámy, které se zamilovaly do barvy typické pro velbloudí srst. Béžová, typická například pro klasické kabáty typu trenčkot, se objevuje i na vlněných modelech a vypadá skvěle. Kombinujte s dalšími světlými barvami, ale nebojte se obléknout takový kabátek například na černý kancelářský kostýmek.

Foto: Archiv firem

1. Bershka, 1199 Kč. 2. Mango, 2999 Kč. 3. a 4. Marks&Spencer, info o ceně v obchodě.

Trocha extravagance

Poslední roky je čím dál modernější „huňatý” materiál objevující se především na teplých podzimních a zimních kabátech. Výjimkou nejsou ani imitace kůže a semiše či čisté, strohé střihy a geometrické prvky. I takové typy kabátů se hodí spíše k elegantnějším outfitům, rozhodně ale jdou zkombinovat i s džíny, kardiganem či svetrem.

Foto: Archiv firem

1. Topshop, cca 2690 Kč. 2. F&F, 1599 Kč. 3. Cos, info o ceně v obchodě. 4. Marks&Spencer, info o ceně v obchodě.

Co se týče vzorů, opět se inspiraci meze nekladou. I letos uvidíme velmi oblíbenou a pravděpodobně nesmrtelnou kohoutí stopu, tradiční černobílou kombinaci, pruhy, káro či barevné výšivky, které oživí jinak fádní černý podzimní svršek.

Takové kabáty volte například i v tom případě, pokud se vyžíváte v jednoduchých, tzv. basic kouscích. Nic nedokáže celek oživit více než vzorovaný kabát. A uvidíte, že si takový módní výstřelek nakonec zamilujete.

Foto: Archiv firem

1. Bonprix, 1499 Kč. 2. F&F, 1599 Kč. 3. Desigual, 4899 Kč. 4. Esprit, 3999 Kč.

Trocha barev do pošmourna

Barvy nosí mnoho z nás, ovšem málokdo si troufne na celobarevný kabátek. A to je bezpochyby škoda. Nejenomže vás vaše drahá polovička jen tak neztratí z dohledu, ale krásně rozzáříte jinak pošmourné podzimní dny. S trochou módního citu můžete s přehledem kombinovat i s jinými barevnými kousky, které se skrývají pod kabátem.

Jestliže se na to ale necítíte, je úplně v pořádku, pokud zůstanete u zemitých tónů. Ke kabátu se vzorem si dejte pozor, aby se vzor (například šatů či kardiganu) stylově příliš netloukl se zbytkem.

Foto: Archiv firem

1. Vila, Zoot, 3499 Kč. 2. Esprit, 3399 Kč. 4. Desigual, 5499 Kč. 4. F&F, 1399 Kč.

Kdo se barev nebojí, tomu budiž dopřána módní šťavnatá smršť svítivých barev, kterou nabízejí módní značky napříč všemi odděleními. Nosit se mohou bez rozdílu věku, a dokonce i pohlaví.

Zkuste klasickou černou, šedou či béžovou vyměnit za růžovou, zelenou, fialovou či modrou. Uvidíte, že negativní pozornosti se jistě nedočkáte.

Foto: Archiv firem

1. Topshop, cca 2900 Kč. 2. Mango, 2299 Kč. 3. COS, info o ceně v obchodě. 4. Desigual, 5499 Kč.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám