Hlavní obsah

Na trh přicházejí nové džíny, které není třeba prát

Novinky, ema

Džíny patří k nejoblíbenějším kouskům v šatníku vůbec a mnoho lidí je nosí téměř každý den, s čímž souvisí i pravidelná péče. Jaké by to ale bylo, kdyby existovaly džínové kalhoty, které se nemusí prát a nevyžadují žádnou extra péči?

Výrobce tvrdí, že jeho džíny vydrží čisté a voňavé i bez praníVideo: Novinky/Reuters

 
Článek

Nápad je to skvělý, řekli si designéři ze San Franciska a rozhodli se vyplnit díru na trhu  vytvořením džínů s jedinečnými vlastnostmi.

Materiálem a zároveň i revoluční novinkou je v tomto případě takzvaný „samočistící denim“, který odpuzuje vodu a odolá i skvrnám na olejové bázi.

Stříbro proti bakteriím a zápachu

ODO Denim jsou nové džíny, které podle tvůrců není třeba prát i několik měsíců. Celých 95 % materiálu je totiž protkáno stříbrem, které uvolňuje kladně nabité ionty, jež zabíjejí veškeré bakterie. Výrobce tvrdí, že právě díky tomu je revoluční novinka odolná i proti zápachu.

Na propagačním videu je demonstrováno, jak se na džíny vylije červené víno, nebo dokonce káva. Tekutinu však stačí jen smést rukou anebo otřít, a to bez toho, aby se na kalhotách udělaly skvrny. Snadno steče dolů a po znečištění není ani stopy. Odolá dokonce i medu, kečupu nebo sójové omáčce.

Výrobek šetří životní prostředí

Salman Choudry, výrobce ODO Denim, říká, že na vyprání džínů je zapotřebí zhruba 15 000 skleniček vody. Mimo jiné tak vyzdvihuje fakt, že jeho výrobek může pomoci ochránit vodní zdroje a šetřit životní prostředí.

Džíny budou k dostání ve čtyřech střizích, a to v dámském i pánském provedení. Firma ale přichází i s dalšími výrobky. Například bílým tričkem, které oplývá stejnými vlastnostmi.

Výroba džínů je financována z prostředků webové stránky Kickstarter, která je největší světovou platformou specializující se na kreativní projekty.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám