Hlavní obsah

Roláky aneb až po krk v teple

Novinky, Eva Dvořáková

Roláky sluší ženám bez ohledu na věk, figuru i styl. Zalíbení v těchto praktických střizích našla ikona a sex symbol Marilyn Monroe. Ta roláky, které byly až do té doby výsadou námořníků, začala nosit s velkým nadšením a její nadčasový styl zkopírovalo mnoho žen na celém světě.

Foto: Profimedia.cz

Roláky zahřejí, ale chrání i před nastydnutím.

Článek

Ačkoliv jednu dobu zájem o roláky začal upadat, letos hlásí triumfální návrat. V kolekcích na letošní podzim a zimu jich najdete nespočet. Objevují se na topech, svetrech, ale i elegantních šatech. Roláky už dávno nejsou ostudou, naopak.

Hodí se jak na večer, tak na běžné nošení, a rozhodně patří do arzenálu každé stylové ženy.

Tříbarevná kombinace

I z obyčejného svetru se dá udělat módní záležitost.  A není to žádná věda. Postačí k tomu tři barvy: černá, hnědá a šedá. K semišovým kalhotám v barvě rzi oblékněte velký svetr s rolákem a zahalte vše jednoduše střiženým kabátem s velkými kapsami a páskem v pase. Eleganci podtrhnete kozačkami nad kotníky se širokým podpatkem a přezkami. K outfitu můžete obléknout i klasické oxfordky, nebo perka.

Foto: Archiv firem

Kabát Vila, Zoot, 2759 Kč. Svetr s rolákem, H&M, 799 Kč. Boty, Zara, 2599 Kč. Semišové kalhoty, Mango, 799 Kč.

Unisexový minimalismus

Jak na moderní minimalismus? Snadno. Postačí k tomu kalhoty s vyšším pasem a top ve zkrácené délce. Stačí sladit se zlatými unisexovými hodinkami a „lakovkami” na platformě. Přece jen je důležité myslet na teplejší svršky. Pro tento případ je více než vyhovující pletený přehoz v barvě srsti norka s kontrastním světlým vnitřkem. V teplejších dnech jej lze využít místo kabátu a pro maximální pohodlí pod prsy spoutat páskem.

Foto: Archiv firem

Kardigan, Zara, 999 Kč. Top s rolákem, Reserved, info o ceně v obchodě. Kalhoty s vysokým pasem, H&M, 899 Kč. Hodinky Komono, Freshlabels, 1290 Kč. Boty Gino Rossi, Answear, 3299 Kč.

Vintage večírek

Velkou výhodu skrývají šaty se zapínáním okolo krku. Není totiž potřeba do dekoltu vymýšlet šperk. Saténový vintage kousek v prodloužené délce pod kolena slaďte s netradičním kvalitním kabátem v retro barvách a napůl už máte vyhráno. Velmi módní jsou hadí vzory, proto je promítněte na boty na úzkém podpatku a do ruky vezměte retro psaníčko. Pokud k výraznému kabátu nechcete volit jiné barevné doplňky, můžete se stoprocentně spolehnout na černou.

Foto: Archiv firem

Kabát z kombinace vlny a kůže, Zuzana Kubíčková, 10 200 Kč. Šaty, Topshop, 2045 Kč. Psaníčko Valentino, Answear, 1599 Kč. Boty na jehlovém podpatku, Topshop, 1325 Kč.

Moderní smršť

Dejte dohromady několik top trendů letošní sezóny a vytvořte tak outfit na večírek, drink s přáteli nebo slavnostní večeři. Kombinujte bílou šifónovou halenku s délkou nad kolena společně s kalhotami s motorkářskými prvky. Nezapomeňte na mikinu ve zkrácené délce s rolákem a elegantní vysoké kozačky na podpatku.

Foto: Archiv firem

Dlouhá košile Vero Moda, Zoot, 1129 Kč. Krátká mikina s rolákem Noisy May, Zoot, 1099 Kč. Kalhoty, Zara, 1199 Kč. Kozačky nad kolena, Zara, 4599 Kč.

Reklama

Související témata:

Související články

Kalhotová sukně se nosí i na podzim

Kalhotová sukně je velmi módní a aktuální záležitostí. Nosila se v létě a bude se nosit i na podzim a v zimě. Bohužel už ale není možné v ní odhalit nohy....

Oversized móda zahřeje i potěší

Oversized móda neboli zdánlivě nadměrně velké oblečení záměrného střihu vládne módnímu poli již několik let. Kousky, které na první pohled jako by snad patřily...

Módní doplňky, které zahřejí

Ani ne za dva měsíce tu budou Vánoce. Ačkoli s nimi už dlouhou dobu nejsou spojeny hustě zasněžené ulice, teploty půjdou nekompromisně dolů. A s nimi přijde...

Výběr článků

Načítám