Hlavní obsah

Letní nezbytnosti, které nesmí chybět v plážové tašce

Novinky, Eva Dvořáková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Co na pláži nesmí chybět a jaké jsou „must have” doplňky a vychytávky? Poradíme, jaké letní nezbytnosti musíte bezpodmínečně mít sbalené v každé plážové tašce.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Pokrývku hlavy zanedbáváme

Pokrývka hlavy je velmi důležitá. Ačkoliv se toto doporučení skloňuje stále dokola, málokdo jej dodržuje. Chraňte pokožku hlavy před spálením, ale i vlasy před vysoušením slunečními paprsky. Pro teenagery zvolte moderní kšiltovky s potiskem, pro muže typ s neutrálním pískovým nebo džínovým vzorem. Dámy ocení slaměné kloboučky, které se dají koupit v mnoha provedeních. Podle libosti můžete pokrývku hlavy sladit třeba se vzorem či barvou plavek.

Foto: Archiv firem

1. New Yorker, 249 Kč. 2. Takko, 249 Kč. 3. Levi´s, 549 Kč. 4. Roxy, Answear, 799 Kč. 5. Tommy Hilfiger, Answear, 799 Kč. 6. Medicine, Answear, 329 Kč.

 Moderní i praktická ochrana

Sluneční brýle jsou naprosto nepostradatelným letním doplňkem. A nejen to. Jedná se i o zdravotní pomůcku, protože sluneční UV paprsky mohou nenávratně poškodit zrak. Chraňte se proto stylově.

Samozřejmě je nejvhodnější do slunečních brýlí investovat, na trhu je však mnoho stejně stylových, i když ne tak kvalitních variant. Ty sice zrak neochrání stoprocentně jako značkové modely, ale poskytnou alespoň střední ochranu před poškozením zraku. Obecně platí známá věta, že je lepší alespoň něco, než vůbec nic.

Foto: Archiv firem

1. H&M, 249 Kč. 2. Ray Ban, info o ceně v optice Luxotica. 3. Michael Kors. 4. Dolce&Gabbana. 5. Roxy, 2090 Kč. 6. Prada

Plážová taška je nutnost

Plážové tašky musí něco vydržet. Sem tam se do nich vylije krém, na dně je spousta písku, mnohdy i rozmačkaného ovoce nebo sušenek. Plážová taška by měla být prostorná, přehledná, nejlépe vevnitř bez kapes, aby se co nejlépe a nejrychleji dala vysypat a vyčistit.

Na trhu seženete i speciální kempovací sady ručníků a dek. Pro kutily a pečlivky se hodí kapesní nožík, kterým si v případě nouze odstřihnete nitky nebo upravíte nehty, rozkrojíte jablko nebo večer na pláži otevřete láhev vína.

Foto: Archiv firem

1. Medicine, Answear, 669 Kč. 2. Roxy, 790 Kč. 3. Roxy, 1190 Kč. 4. Adidas Originals, 1199 Kč. 5. Deichmann, 349 Kč. 6. Victorinox, 869 Kč.

Retro obuv opět na scéně

Pohodlné letní obutí? Rozhodně mezi ně patří sandály, nazouváky a v poslední době se vrací i sandále. A to přesně takové, jakými se kdysi spíše pohrdalo, akorát samozřejmě v moderní podobě, metalické, kožené nebo ve výrazných barvách. Velmi oblíbené jsou i boty z barevného plastu, které se vyrábí jako baleríny, sandále i žabky.

Foto: Archiv firem

1. Deichmann, 399 Kč. 2. Mel, Destroy, info o ceně v obchodě. 3. Paez, 1100 Kč. 4. Zaxy, Answear, 599 Kč. 5. H&M, 599 Kč. 6. Pepe Jeans, Destroy, info o ceně v obchodě.

Sluneční samozřejmosti

Ochrana před sluncem by měla obsahovat vše důležité. Nezapomeňte ochránit i své rty, nejen před vysoušením, ale i před škodlivými UV paprsky. Melanomy na rtech totiž nejsou ničím výjimečným.

Před sluníčkem byste se měli chránit krémem, ze začátku neuškodí SPF faktor 50, zejména na znaménka a citlivá místa, později postačí i SPF 30. Po opalování a sprše nezapomeňte pokožku ošetřit mlékem po opalování a kdykoliv během horkého letního dne nepohrdněte osvěžením v podobě termální vody nebo speciálního spreje na dekolt a tvář.

Jestliže chcete vypadat i u vody upraveně, využijte komfortu dlouhotrvajících rtěnek ve spojení s hydratačními a prakticky balenými lesky na rty.

Foto: Archiv firem

1. Sluneční tyčinka Labello na rty, 63 Kč. 2. Pleťový osvěžující sprej s okurkou, Oriflame, 79 Kč. 3. Zjemňující opalovací olej SPF 30, Yves Rocher, 580 Kč. 4. Tyčinka na rty a citlivá místa, Bioderma, 329 Kč. 5. Dlouhotrvající rtěnka na rty, Dermacol, 22

Reklama

Související témata:

Související články

Plavky letos dozdobte šperky

Letní dovolené jsou už skoro za rohem. Proč tedy otálet s výběrem letního oblečení? Připravte se k moři nebo k bazénu. Letos to není jen o plavkách, ale...

Výběr článků

Načítám