Hlavní obsah

Netradiční krásky, které ohromily svět

Novinky, Eva Dvořáková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když lidé mluví o ideálu krásy, mají na mysli především ženy s mírami 90-60-90. Najdou se ale i výjimky, a je jich kupodivu poměrně hodně. V showbyznysu se totiž prosazují i ženy, které svou krásou a vzhledem možná nemohou konkurovat světoznámým kráskám a nejlépe placeným modelkám, ovšem i tak se díky tomu, co z nich vyzařuje, dokázaly propracovat na výsluní mezi ty nejznámější a nejuctívanější celebrity.

Foto: Profimedia.cz

Anna Paquinová, kterou proslavil seriál True Blood (Zlatý Glób za nejlepší ženský herecký výkon), se ideálu krásy vymyká, přesto je v kariéře úspěšná. Už v 11 letech byla oceněna Oscarem v kategorii nejlepší herečka ve vedlejší roli (film Piano).

Článek

Dějiny krásy přepsala modelka Nikia Phoenixová, která je silná, nezávislá a zcela unikátní. V davu byste ji nikdy nepřehlédli, a to především díky její tmavé pleti, která je hustě poseta pihami.

Modelka pocházející z Jižní Karolíny ví, jak je těžké dostat se na výsluní. Pro magazín HuffPost Style prozradila, jak to chodí na castinzích, kam chodí modelky pro práci.

Foto: Profimedia.cz

Nikia Phoenixová

„Klienti, fotografové i ti nejvyšší šéfové si o vás nechvalně vyprávějí, a to přímo před vámi, jako byste tam snad ani nebyli,” vypráví své zážitky z modelingového světa. Dále říká, že byla v agenturách, které jí řekly, že pokud zhubne na velikost nula (odpovídá velikosti XXS), možná s ní podepíšou smlouvu.

Díky svému netradičnímu vzhledu si ji ale nakonec práce v modelingu našla téměř sama. V dnešní době má za sebou spolupráci například se značkami Alternative Aparel, Coca-Cola či Target.

Tilda Swintonová

Foto: Profimedia.cz

Tilda Swintonová

Britská herečka a držitelka Oscara má porcelánově bílou pleť, výrazně blonďaté vlasy, obočí i řasy, a je všeobecně obdivována díky své androgynní kráse. Přesto je v ní něco ženského.

„Nevím, co lidé myslí tím, když říkají, že jsem jiná,” říká o sobě herečka, jež zazářila ve filmech Letopisy Narnie, s Leonardem DiCapriem ve filmu Pláž či s Bradem Pittem v Podivuhodném případu Benjamina Buttona.

Alek Weková

Foto: Profimedia.cz

Alex Wek

Modelka původem ze Súdánu začala svou kariéru v roce 1995, kdy jí bylo osmnáct let. Byla první černou modelkou, jejíž vzhled se stal symbolem nové revoluce. Revoluce krásy. Byla zkrátka tak odlišná, až ji to proslavilo, vydělalo spoustu peněz a zajistilo pohodlný život.

Jako sedmá narozená z devíti sourozenců prožila své dětství v dvoupokojovém bytě bez elektřiny a vody, nicméně po objevení módním agentem a účinkování v klipu Tiny Turnerové si jí okamžitě všimli módní giganti. Weková spolupracovala s Victoria´s Secret, Christianem Diorem, firmou Benetton a dalšími známými značkami i návrháři.

Melissa McCarthyová

Foto: Profimedia.cz

Melissa McCarthyová

Herečka se proslavila seriálem Gilmorova děvčata. To jí otevřelo dveře její herecké kariéry. Ačkoliv nikdy neúčinkovala v hlavní roli, povětšinou jen v těch vedlejších, díky svému korpulentnímu vzhledu a veselé povaze si okamžitě získala sympatie fanoušků i důležitých lidí v herecké branži. Žije v Los Angeles, hraje v divadle, dále i ve filmech a seriálech.

Vanessa Paradisová

Foto: Profimedia.cz

Vanessa Paradis

Svým roztomilým hlasem v roce 1987 nazpívala hit „Joe le taxi”. Bylo jí čtrnáct. Teenagerka s nepřehlédnutelnou mezírkou mezi předními zuby zazářila nejenom jako zpěvačka, ale díky své útloučké postavě i jako modelka a příležitostná herečka.

V roce 1998 se seznámila s idolem, hercem Johnnym Deppem, se kterým má dvě děti. Od roku 2012, kdy pár ohlásil rozchod, už o ní sice není tolik slyšet, ovšem svou kariéru nezanedbává a intenzivně se dál věnuje hudbě i hraní.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám