Hlavní obsah

Kelly Macdonaldová: Slavnou ze mě udělala televize

Právo, Jana Rovenská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Donedávna ji diváci téměř neznali. Až gangsterka Impérium - Mafie v Atlantic City konečně udělala z atraktivní Kelly Macdonaldové hvězdu.

Foto: archív ČT

Se Stevem Buscemim v seriálu Impérium - Mafie v Atlantic City vždy ve čtvrtek večer ve 23 hodin na ČT 2.

Článek

„Taková celebrita zase nejsem,“ směje se Kelly.

„Jen jsem patnáct let brala každou roli, kterou mi v zajímavých filmech nabídli, a hrála jsem ve stínu slavných kolegů. Tohle ze mě udělala televize. Můžete být totiž v největším filmovém hitu roku a lidé si vás tolik nevybaví jako z televizní obrazovky ve sledovaném seriálu. Když se na delší dobu ocitnete pravidelně v obývacím pokoji u diváků, máte vyhráno,“ tvrdí osmatřicetiletá Skotka z Glasgowa.

Inklinuje k určitým postavám

V seriálu Impérium - Mafie v Atlantic City hraje Margaret Schroederovou, jejíž postava se vyvíjí od bohabojné irské katolické imigrantky k nesmírně mocné manželce zkorumpovaného krále Atlantic City „Nucky“ Thompsona, která musí žít s jeho zločiny. Tuto postavu Kelly pojala podobně jako roli Mary v dramatu Gosford Park (2001) nebo Carlu Jean v thrilleru bratří Coenů Tahle země není pro starý (2007).

„Inklinuji k tomu, abych byla obsazována do určitého typu tichých, téměř introvertních postav, které jsou však vnitřně silné. I přesto jsou tyto role charakterově hodně odlišné. Margaret je velice barevná postava: začíná jako matka, která kvůli dětem vydrží ponižování a bití od krutého manžela, ve druhém pokračování seriálu už je z ní ale velice nebezpečná žena. Ví spoustu věcí na mocné z města. Vydala se cestou, ze které není návratu,“ vypráví zaujatě.

Na slavnou si však Kelly v žádném případě nehraje. „Jsem zvaná na nejrůznější párty, známí návrháři mi nabízejí modely, mě to ale spíš uvádí do rozpaků, než aby mě to těšilo. Pro to jsem přece herectví nestudovala,“ svěřuje se Kelly, manželka Dougieho Paynea, hráče na basovou kytaru ve skotské kapele Travis a matka šestiletého syna Freddieho a dvouletého Theodora.

Hrála i v Harry Potterovi

„Jako pracující matka jsem měla často výčitky, takže když to jde, beru teď rodinu s sebou. Na natáčení Impéria - Mafie v Atlantic City jsme byli vždy společně celých osm měsíců, takže jsme se užili,“ prozrazuje.

Mezi seriálem pracovala Kelly na několika filmech, jednu z hlavních rolí měla v britské komedii Náhradnice (2011) a Helenu z Havraspáru si zahrála v závěrečné části čarodějnické ságy Harry Potter a relikvie smrti - část 2.

V roce 2011 namluvila v animované fantasy Rebelka impulzivní dceru krále Ferguse a královny Elinor. Z poslední doby si nejvíce cení role Dolly, podváděné manželky Štěpána Oblonského z Anny Kareniny.

Před třemi roky se Kelly s rodinou odstěhovala zpět do rodného Glasgowa a usadila se tam.

„Kdybyste mi někdy předtím řekli, že se vrátím do svého rodiště, odpověděla bych, že ani omylem. Ale změnilo se to.“

Od baru před kameru

Její rodiče Archie a Patsy se rozvedli, když jí bylo devět, a Kelly s bratrem Davidem žili s matkou.

„Byli jsme typická rodina ze střední vrstvy, nikdy jsme nehladověli, matka se o nás vždycky starala. Už od školy jsem hrála v amatérském divadelním klubu, to mě strašně bavilo, na studium dramatu jsme ale neměli,“ vzpomíná Kelly.

Víte, že...

Herecký talent dostala do vínku po své tetě z otcovy strany, poloviční Japonce a akrobatické tanečnici Toko.

Měla však štěstí. Když pracovala jako barmanka, přišel jí do ruky letáček na otevřený casting. Sebrala odvahu a šla na konkurz. Vyplatilo se jí to. Oním filmem totiž nebylo nic menšího než špičková kriminální komedie Trainspotting (1996) a ona v ní hned napoprvé dostala hlavní ženskou roli Diane. Film měl premiéru na její dvacáté narozeniny. Tak začala Kelly Macdonaldová svou úspěšnou kariéru.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám