Hlavní obsah

Úspěšnou kariéru předurčuje délka prsteníčku

Novinky, bok

Různé části těla mohou o svém majiteli mnohé napovědět. Nejinak je tomu i u prstů na rukou, respektive jejich délky. Z velké části je nejdůležitější prsteníček a ukazováček. Čím větší rozdíl mezi jejich délkami je, o to výraznější různorodé vlastnosti se mužským, či ženským nositelům přisuzují.

Foto: Profimedia.cz

Čím delší je prsteníček v porovnání s ukazováčkem, o to více je člověk úspěšnější v podnikání.

Článek

U mužů delší prsteníček než ukazováček značí především vzhledové rysy (takoví pánové jsou prý atraktivnější, mužnější), zdravotní (zdravější srdce) nebo sexuální (čím delší prsteníček v porovnání s ukazováčkem, o to více je muž "obdařen" v oblasti svého přirození).

Pro ženy je prsteníček důležitý především z hlediska vztahového, protože na něm hrdě nosí důkaz svých citů k určitému partnerovi. Tím pro ně ale významy tohoto prstu nekončí. Jeho délka může mnohé napovědět i o tom, jak moc úspěšná a průbojná ve světě byznysu žena bude (což do značné míry platí i pro muže).

Podle nejnovějších vědeckých zjištění může délka ženina prsteníčku napovědět mnohé o podnikatelských schopnostech, preferencích, ale třeba i o tom, jak dokáže obstát ve vůdčích pracovních pozicích, cituje server Daily Mail.

Větší rozdíl = větší úspěch

V rámci studie, kterou řídili ekonomové Aldo Rustichini a Luigi Guiso, bylo vyzpovídáno přes 2000 italských žen i mužů, a to z různých podnikatelských sfér i oborů.

Základem bylo nejen zjišťování, jak velkého úspěchu dobrovolníci dosáhli, ale také fotografování jejich rukou. Podle výsledků pak bylo zjištěno, že čím větší rozdíl mezi délkou uvedených prstů byl, o to více se u daných jedinců objevovaly výrazné vlastnosti jako schopnost riskovat či asertivita.

Vědci uvádějí, že delší prsteníček bývá často spojován i se sportovními úspěchy, a to například při lyžování.

Ze závěrů pak vyplynulo, že úspěšní podnikatelé mají v průměru o 10 až 20 procent delší prsteníček než ukazováček. Tito lidé také častěji pracují na vyšších pracovních pozicích, kde se uskutečňují velké finanční převody či transakce a jsou také odolnější ve zvládání vysokého pracovního nasazení.

Reklama

Související témata:

Související články

Jak na záděry na rukou

Suchá a odrostlá kůžička u nehtů na rukou je nejen nevzhledná, ale může i bolet. Můžeme jí však předcházet anebo ji rychle „vyléčit“.

Výběr článků

Načítám