Hlavní obsah

Tajemná advokátka, jež rozvádí všechny známé hollywoodské hvězdy

Právo, Vladimír Plesník

Z kanceláře v severní věži mrakodrapu Century Plaza Towers se Lauře Wasserové (43) nabízí jedinečné panoráma kalifornské Santa Moniky až po modravý Tichý oceán. Ještě zajímavější výhled se jí ale skýtá jiným směrem: na vily bohatých a krásných v Beverly Hills. Když některá z tamních dvojic ohlásí konec, Laura u toho nechybí.

Foto: Profimedia.cz

Úsměvy zastírají rozchod manželů. Žena Arnolda Schwarzeneggera Maria Shriverová udělala podle médií skvělý tah - její právnička se pro něj prý stala noční můrou.

Článek

Zaměřuje se na rozvody, takže o hollywoodských celebritách toho ví mnohem víc, než je jim milé. A stala se takovou hvězdou, že se podle ní chystá seriál.

V její přijímací hale se už vystřídaly Angelina Jolieová (36), když v roce 2003 odcházela z manželství s Billym Bobem Thortonem (56), Robyn, exmanželka Mela Gibsona (56), Christina Aguilerová (31) či Mariah Careyová (42) - a to zmiňujeme jen ty nejslavnější z proslulých.

Foto: Profimedia.cz

Právnička celebrit Laura Wasserová si zakládá na tom, že ví, co se děje i ve světě módy.

Právě tady kývl Kobe Bryant (34), super hvězda basketbalové NBA, na finanční vyrovnání s tehdejší manželkou Vanessou - bratru dobrých 75 miliónů dolarů (1,43 mld. korun). I Britney Spearsová (30) by mohla vyprávět: o tom, jak ji Laura srovnala do latě, když nepřestávala řádit a opíjet se. Prostě se vzdala jejího zastupování a Britney pak rychle přišla k rozumu.

Tak kdo je vlastně Terminátor?

Také při dvou mediálně nejsledovanějších kauzách poslední doby si to Laura - zase - namířila pořádně vysoko. Rozchod Arnolda Schwarzeneggera (64), někdejší hvězdy akčních filmů a pozdějšího kalifornského guvernéra, a Marie Shriverové (56) z legendární politické dynastie Kennedyových pronikl na titulní strany, do hlavních vysílacích časů a na nejvyhledávanější místa zpravodajských serverů.

Obzvlášť poté, co vyšlo najevo, že Arnie zapomněl na to, že co je v domě, není pro mě. Celá léta podváděl svou krásnou ženu s pomocnicí v domácnosti, s níž má nemanželského syna.

Protože jeden z nejsledovanějších párů Ameriky zřejmě neuzavřel předmanželskou smlouvu, Laura suverénně prokázala, kdo je v otázkách rodinného práva Terminátorem: tisk spekuluje, že zálety by mohly exguvernéra přijít na 400 miliónů dolarů (7,6 mld. korun).

Zhruba před půl rokem se objevily dohady, že Arnie se ze všech sil plazí ke křížku a prosí o odpuštění.

„Zdá se, že to nezabírá,“ podotkl ale list Boston Globe, jenž Wasserovou překřtil na „Schwarzeneggerovu noční můru“ a „královnu advokátů“.

Pikantnosti neopustí její notebook

Letos si ji najala její dobrá přítelkyně, německá supermodelka Heidi Klumová (38), která dala sbohem manželovi, britskému popovému zpěvákovi Sealovi (48). Proslýchá se, že si před svatbou v roce 2005 plácli na předmanželskou smlouvu, přičemž její majetek se odhaduje na 70 miliónů dolarů (1,3 mld. korun) a jeho na 15 miliónů dolarů (285 mil. korun). O peníze tudíž nejde.

Foto: Profimedia.cz

Heidi Klumová, na snímku s manželem, zpěvákem Sealem, patří nejen mezi klientky, ale i dobré známé královny advokátů.

Má se za to, že bitva se povede o čtyři děti - Henryho (6), Johana (5), Lou (2) a adoptovanou Leni (7), kterou má Heidi ze vztahu s Flaviem Briatorem (62), exšéfem F-1. Zatímco Heidi se pere o to, aby mohla čtveřici vychovávat a aby Sealovi zůstaly jen návštěvy, zpěvák chce prosadit, aby výchova připadla oběma.

Pokud na veřejnost proniknou pikantní podrobnosti války Klumová vs. Seal, od Wasserové to nebude. „Klient jí platí nejméně 750 dolarů (14 250 korun) za hodinu. Za tuto částku si může být jist, že všechno opravdu důvěrné zůstane v jejím kufříku, přesněji řečeno v notebooku,“ nepochybuje zdroj z jejího okolí. „Je to nejen nejtvrdší, ale současně nejmlčenlivější advokátka ve Státech,“ všiml si list The Los Angeles Times.

Předlohou pro TV seriál

Scenáristku Allison Adlerovou okouzlila Laura natolik, že podle ní připravila pro studio Warner Brothers seriál z advokátní kanceláře nazvaný Split (Rozchod).

„V soudní síni nosí kratičké minišaty a boty s dvanácticentimetrovými podpatky, protože měří 153 centimetrů. Když něco řekne, zní to přesvědčivě a chytře. Je to hvězda. Proto se s ní prominenti cítí v bezpečí. Je jednou z nich,“ netají se Adlerová.

Příliš se neví o tom, že Laura se stejně na plný plyn věnuje i práci v Harriott Behai Center, obecně prospěšné organizaci, jež poskytuje zdarma právní poradenství ve čtvrti South Central obývané Afroameričany a přistěhovalci z Mexika a Latinské Ameriky.

„Ročně se staráme přibližně o tisíc žen,“ vysvětluje Erin Kimmelová. „Laura a její tým patří ke stěžejním sponzorům.“ Proto si mohou dovolit platit dvacet zaměstnanců a kanceláře, do nichž dochází 300 právníků - dobrovolníků, odborníků na rozvody a právo z oblasti péče o dítě.

Foto: Profimedia.cz

Britney Spearsová a tanečník Kevin Federline ještě ve šťastných dnech. Britney se musela moc snažit, aby ji slavná Laura zastupovala.

Kimmelová líčí mecenášku jako „bystrou, charismatickou a starostlivou“.

Vdaná pouhých patnáct měsíců

Laura Allison Wasserová se narodila do právnické kolébky, a to doslova. Její iniciály L. A. W. znamenají anglicky právo. Otec založil advokátní kancelář Wasser, Cooperman a Carter, která zastupovala třeba Jane Fondovou (74) nebo Clinta Eastwooda (81). Laura má slabost pro módu, časopis Vogue ji pravidelně řadí mezi nejlépe oblékané ženy světa a věnoval jí dokonce obálku. „Řekla jsem matce: teď už mohu klidně zemřít, když jsem pronikla na titulku Vogue,“ pochlubila se.

Na pravém lýtku má malé tetování, o víkendech chodí s kamarádkami surfovat a změní se, jak už to tak v Los Angeles chodí, v rozvernou dívku, která nebere věci až tak vážně. Jednou byla vdaná. „Bylo mi pětadvacet a pro svatbu jsme zabrali hotel Bel Air. Vzpomínám si na tu obrovskou slávu a deset družiček. Nějak jsme ale nezvládli všední den,“ svěřila se Vogue. Manželství nepřežilo 15 měsíců.

Dnes žije s přítelem a dvěma dětmi v rezidenci v Hollywood Hills. Bez prstýnku. Ví proč…

Čtěte také
Módní trend - přátelství s benefity
Jsou klasické vztahy minulostí? A je možné, aby mezi mužem a ženou vzniklo přátelství, jehož součástí je nevázaný sex?Více se dočtete ve čtvrteční příloze deníku Právo Café.

Reklama

Související témata:

Související články

Češi si nedokážou udržet manželství

Češi a Češky neumějí udržet rodinu pohromadě. Rozvodem totiž končí každé druhé manželství a Česko patří k zemím s největší rozvodovostí v Evropě. K hlavním...

Výběr článků

Načítám