Hlavní obsah

Orlando Bloom: Ženy jsou krásné a zasluhují si být hýčkané

Právo, Jana Rovenská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Anglické herecké jedničce Orlandu Bloomovi se daří vše, na co sáhne. Předloni se šťastně oženil s australskou supermodelkou Mirandou Kerrovou, jeho syn Flynn se má čile k světu, ovace sklízí i za roli vévody z Buckinghamu v akčním remaku Tři mušketýři.

Foto: Profimedia.cz

Vévodu z Buckinghamu si ve Třech mušketýrech užil ve společnosti proradné milady de Winter v podání Milly Jovovichové.

Článek

„Potom, co jsem se stal otcem, se mi zcela změnily priority. Hlavní je, aby byl malý v pořádku. S Mirandou se dělím o všechny povinnosti, koupu ho, měním mu plenky. Flynn je neustále s námi,“ prozrazuje Orlando, který si rodinu odvezl na Nový Zéland, kde natáčí fantasy Hobbit, volné pokračování Pána prstenů.

„Na chvíli jsem musel vysadit a věnovat se rodině. Lhal bych ale, kdybych nepřiznal, že si po deseti letech s velkou radostí nezopakuji roli elfa Legolase. Potom, co se narodil Flynn, už ale neberu filmování tak vážně, díky němu jsem si uvědomil, co je pro mě v životě nejdůležitější,“ přiznává dnes už pětatřicetiletý rodák z historického Canterbury.

Foto: Profimedia.cz

S manželkou Mirandou a malým Flynnem jsou nerozlučnou trojicí.

Není divu, že chce, aby měl Flynn pohodové dětství. Sám ho měl totiž poznamenané událostí, o které málokdo ví.

Orlando byl totiž přesvědčený o tom, že jeho otec byl Harry Bloom, legendární postava antiapartheidu, který umřel na mozkovou příhodu, když Orlandovi byly čtyři roky. Matka mu ale ve třinácti letech prozradila, že jeho biologickým otcem je poručík Colin Stone, o kterém si myslel, že je rodinný přítel. Byl to pro něj šok.

Drama, které tehdy jako teenager prožíval, si vybavil právě potom, co se Flynn narodil. „Vzpomínám si, že jsem byl tehdy hodně zmatený. Nechci, aby syn zažil něco podobného,“ dodává rozhodně.

Herectví ho magicky přitahovalo už od mládí. „Už jako malý kluk jsem začal snít o tom, že jednou budu taky slavný a budu se moci stát kýmkoli se mi zamane. Fascinovala mě možnost být třeba Supermanem nebo Posledním Mohykánem. Nevzdal jsem se ani tehdy, když si mě kamarádi jako dyslektika dobírali, že to asi těžko půjde,“ vzpomíná s úsměvem.

Foto: Profimedia.cz

Pán prstenů

Postupně Orlando vyrostl do bezproblémové hvězdy první velikosti a díky dvěma hlavním rolím v hitových trilogiích Pán prstenů a Piráti z Karibiku se stal pro Hollywood nepostradatelným. A nechybí ani v posledním hitu, v moderní interpretaci Tří mušketýrů.

„Když jsem začal točit Pána prstenů, bylo mi jednadvacet a byl jsem v podstatě ještě kluk. Dnes už mohu hrát zralé muže. Když mi tedy zavolali, že budou točit Tři mušketýry, napadlo mě, že mi nejspíš nabídnou jednoho z nich. Naštěstí jsem se mýlil a režisér Paul Anderson řekl, že bych se mu líbil jako podlý vévoda z Buckinghamu. To mě potěšilo. Díky této roli jsem se konečně mohl vymanit z těch kladných mladíků a zahrát si lotra.

Buckingham znamená absolutní zvrat v mé kariéře. Už vím, proč mnozí herci tak rádi hrají ničemy! Musím přiznat, že i já jsem si ho užil se vším všudy, navíc s krásnými dámami,“ směje se. O ty neměl Orlando nikdy nouzi, v soukromí ani ve filmu. Slabost pro něho mají snad všechny jeho slavné kolegyně. „Je roztomilý a velmi přátelský, navíc nádherně líbá,“ prozradila například Keira Knightleyová z Pirátů z Karibiku.

Foto: Profimedia.cz

V Pirátech z Karibiku: Na konci světa se už potřetí sešel s půvabnou krajankou Keirou Knightleyovou.

Jeho láska z velkofilmu Troja, herečka Diane Krugerová, mluvila podobně. „Potkali jsme se sotva týden před natáčením naší milostné scény. Když jsme skončili, tak mi, aniž o mě zavadil pohledem, podal plášť. Je to gentleman.“ Orlando se nikdy netajil tím, že má ženy rád. Nedávno prohlásil: „Ženy jsou krásné a zasluhují si být hýčkané. Já jsem si už vybral. Miranda je úžasná: krásná uvnitř i navenek."

Čím se (ne)může pochlubit

Už jako teenager daboval v televizi a dostával malé role ve filmu.

V šestnácti letech se odstěhoval do Londýna a začal studovat prestižní konzervatoř Guildhall School of Music and Drama.

V roce 1997, pár dnů po maturitě, zvítězil v konkurzu na roli Legolase v Pánovi prstenů.

Je vášnivý fotograf, sběratel starožitností a fotbalový fanoušek klubu Manchester United.

Praktikuje buddhismus. Od roku 2007 aktivně spolupracuje se světovou organizací UNICEF.

Jako milovník adrenalinových sportů utrpěl řadu zranění. Při fotbalu si zlomil levou ruku a nos, při lyžování pravou nohu, při nehodě na motorce si zlomil levou nohu, pravé zápěstí při snowboardingu a při pádu ze střechy z třetího patra utrpěl ošklivé zranění páteře. Ze všeho se vyléčil.

Jako Legolas se naučil jezdit na koni a šermovat s dvěma meči najednou.

Reklama

Související články

Krize tlačí královské dvory ke škrtům

Usmívat se, mávat davům, potřásat si rukama se státníky - ano, královský život má svůj nesporný půvab. Urození rodem i sňatkem se nechávají vidět na dostizích...

Výběr článků

Načítám