Hlavní obsah

Boty na jaře vyniknou přírodními materiály a ozdobami

Novinky, Dana Sokolová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přestože venku je stále ještě zimní počasí, jaro už je téměř za dveřmi a tak je nejvyšší čas poohlédnout se i po nové trendy obuvi. Letošní jaro bude stále ještě ve znamení přírodních materiálů i odstínů. Nicméně pozadu nezůstanou ani květinové motivy či pestré barvy. Při výběru tedy bude především záležet na vkusu a odvaze.

Článek

V obuvi letos můžeme pozorovat silný důraz na ženskost a rafinovanou vyzývavost.

V odstínech budou dominovat blankytně modré a amarantové. Po zimě, která se nesla výrazně v odstínech šedé, přijde navíc osvěžující změna v podobě pastelových odstínů a vrátí se jarní krémová a béžová.

Mezi stálice jarní i letní obuvi patří již několik sezón baleríny, které jsou velmi pohodlné především pro běžné nošení. Při výběru je dobré dbát především na kvalitní materiály. Mezi módní prvky pak patří nejrůznější ozdoby, které botě dodají na nevšednosti.

Z předchozích sezón pak ještě zůstávají boty s klínovým podpatkem z přírodních materiálů, jako jsou korek, juta či konopí. Opět je to dáno především komfortem při nošení. Podpatek prodlouží nohu a přitom noha netrpí takovou zátěží.

Pro teplejší dny pak budou vhodné i  tzv. dřeváky.

Velkým hitem pak budou boty, které budou pohodlné a navíc dokáží vytvarovat postavu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám