Hlavní obsah

Botox zabrání jedné vrásce, ale další naopak prohloubí, tvrdí vědci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ženy si nechávají botox injekčně aplikovat na svůj obličej především kvůli vráskám. O to závažněji zní verdikt amerických vědců, kteří ženy před dalším používání botoxu varují. Podle nich totiž botox sice zlepší stav vrásek na aplikovaném místě, ale zároveň vede ke vzniku nových vrásek na jiných částech obličeje.

Foto: Profimedia.cz

Botox vede ke vzniku dalších vrásek.

Článek

Znehybnění některých obličejových svalů může podle odborníků vést ke zvýšenému zapojení jiných svalových partií. Dr. David Becker, lektor dermatologie na Weill Cornell Medical College v New Yorku, přišel na to, že i když je část obličeje znehybněna Botoxem, tvář se dál snaží o mimiku.

Jedna zmizí, další se naopak prohloubí

"Paralýza skupiny svalů vede k zapojení jiných svalových skupin. Obličeji je vlastní snažit se nahradit činnost, která byla zablokována. To vede ke zvýšené aktivitě v obličejových partiích, které nebyly paralyzovány," říká dr. Becker.

Dodal k tomu, že "vrásky způsobené neznehybněnými mimickými svaly tak paradoxně mohou vystoupit a prohloubit se".

Lidé, kteří si dávají botoxem znehybnit čelo, tak podle listu Daily Mail nejspíš skončí s výraznějšími vráskami u kořene nosu. Mezi další známé vedlejší účinky Botoxu patří snížení pozice obočí a pokleslá víčka.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám